Τα πρώτα βήματα του σχολείου μας στην Ευρωπαϊκή συνεργασία σχολείων

today is agood day

Νέο ξεκίνημα με το 7ο Δημοτικό Βέροιας με αγάπη ,αλληλοκατανόηση και ανιδιοτελή συνεργασία.  Το σχολείο μας σε Ευρωπαϊκή κατεύθυνση, ως χώρα της Ευρώπης και της Ε.Ε, συμμετέχει σε δύο πλέον Ευρωπαϊκά προγράμματα ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.

  1. «UNESCO: Building Bridges through European Cultural Heritage» και 2. «Τhe World Is More Valuable»

Δύο προγράμματα στα οποία θα συμμετέχουν η πλειοψηφία των μαθητών μας με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, τα οποία πραγματικά έχουν ήδη ενθουσιάσει τα παιδιά.

Επικοινωνία, ανάπτυξη διαπροσωπικών σχέσεων, νέες παιδαγωγικές και διδακτικές προσεγγίσεις, γνωριμία με παιδιά συνομήλικα από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες που θα συμμετέχουν, θα οδηγήσουν όλα τα παιδιά αυτών των χωρών, να γνωρίσουν ο ένας τον πολιτισμό του άλλου, θα αναπτύξουν κοινές αξίες, θα μοιραστούν στιγμές ενώ και οι εκπαιδευτικοί του κάθε σχολείου, θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες και παιδαγωγικές πρακτικές.

Λίγα λόγια για το e-twinning.

Όπως αναφέρεται στη σελίδα του e-TWINNING : To eTwinning είναι η κοινότητα των σχολείων της Ευρώπης. Το eTwinning προσφέρει μία ασφαλή πλατφόρμα για το προσωπικό (εκπαιδευτικούς, διευθυντές, κπλ) που εργάζεται σε σχολεία των συμμετεχουσών Ευρωπαϊκών χωρών, προκειμένου να επικοινωνήσουν, να συνεργαστούν, να αναπτύξουν σχέδια, να μοιραστούν και εν ολίγοις να νιώσουν ότι αποτελούν μέρος της πιο συναρπαστικής μαθησιακής κοινότητας στην Ευρώπη. Το eTwinning συγχρηματοδοτείται από το Erasmus+, το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την Εκπαίδευση, την Κατάρτιση, τη Νεολαία και τον Αθλητισμό.

Με ποια μαθήματα εμπλέκονται τα Ευρωπαϊκά προγράμματα; Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή ή προαιρετική; Τι γίνεται με τα προσωπικά στοιχεία των παιδιών;

Η εκπόνηση προγραμμάτων e-twinning <—–>Erasmus+ ,από μέρους εκπαιδευτικών και μαθητών γίνεται , στις 4 τάξεις πρώτες τάξεις του Δ. Σχολείου, στα πλαίσια και της «Ευέλικτης Ζώνης» το οποίο είναι μάθημα του ωρολογίου προγράμματος και με διάχυση στα υπόλοιπα μαθήματα τα οποία συνδέονται με το πρόγραμμα( Μελέτη, εικαστικά, Αγγλικά, Θεατρική Αγωγή κλπ) ενώ στις μεγαλύτερες ( Ε και ΣΤ ) εκπονούνται δραστηριότητες που σχετίζονται με τα μαθήματα που διδάσκονται επίσης στο Ωρολόγιο Πρόγραμμα και κατά τη διάρκεια των μαθημάτων αυτών ( ΤΠΕ, ΓΛΩΣΣΑ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ κλπ).

 

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ 7ο Δ. Σ Βέροιας.