2 ΔΩΡΕΑΝ βιβλία για δημιουργικές δραστηριότητες και παιγνίδια τώρα που ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

Δυο ΔΩΡΕΑΝ βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή  μπορούμε να ξεφυλλίσουμε  στους συνδέσμους που ακολουθούν ανακαλύπτοντας ιδέες και προτάσεις πρακτικές κι εφαρμόσιμες, με υλικά που  υπάρχουν γύρω μας, χωρίς έξοδα και κόπο.Χρειάζεται μόνο η παρουσία κι ενεργητική συμμετοχή του ενήλικα για παιγνίδια και δραστηριότητες που εξυπηρετούν παιδαγωγικούς κι εκπαιδευτικούς στόχους (έστω για λίγο χρόνο μακριά από οθόνες).

                                                            Παιχνίδια για παιδιά προσχολικής ηλικίας 

https://issuu.com/kastaniotis_editions/docs/paixnidia_gia_paidia_prosxolikis_ilikias

Τα παιχνίδια απευθύνονται σε παιδιά «προσχολικής ηλικίας» κάτω των 7 χρόνων. Είναι σημαντικό ένας ενήλικας να συμμετέχει στα παιχνίδια ή να τα καθοδηγεί. Τα παιχνίδια παίζονται με «ανάμικτες» ομάδες, γι’ αυτό το λόγο στα περισσότερα δεν αναφέρεται ηλικία. Με τη λέξη «ανάμικτα» δεν εννοούμε μόνο τη διαφορετική ηλικία αλλά και τη διαφορά εξέλιξης στην ανάπτυξη. Στα περισσότερα παιχνίδια μπορούν να συμμετέχουν και παιδιά με ειδικές ανάγκες. Τα παιχνίδια είναι χωρισμένα σε 8 διαφορετικές κατηγορίες που έχουν διαφορετικά χρώματα και σύμβολα. Στα περισσότερα παιχνίδια η παρουσία των θεατών είναι σημαντική, ίσως και απαραίτητη, έτσι ώστε να γίνεται εναλλαγή ρόλων μεταξύ θεατών και παικτών.

                                365 μέρες χωρίς τηλεόραση – Δημιουργικές ιδέες για σας και το παιδί σας 

                              https://issuu.com/kastaniotis_editions/docs/365_meres_horis_tileorasi

Έχετε μερικά παλιά περιοδικά; Mήπως έχετε μερικά χάρτινα κουτιά από γάλα ή άδεια ρολά από χαρτί τουαλέτας; Aν μπορείτε να βρείτε κάποιο από όλα αυτά τα πράγματα, ανοίγετε έναν ευχάριστο κόσμο δημιουργίας για το παιδί σας. Tο παιχνίδι γίνεται ιδιαίτερα ελκυστικό και γοητευτικό σε όλες του τις μορφές.

Υ.Γ. Αν βρείτε κάτι από όλα αυτά ενδιαφέρον,δοκιμάσετε, παίξετε, κόψετε, κολλήσετε, βάψετε-όχι απαραίτητα με την ίδια σειρά-κλπ, με χαρά θα δημοσιεύσουμε φωτογραφίες( που προστατεύουν πάντα και δεν εκθέτουν τα παιδιά μας).

Καλή διασκέδαση

Αφήστε μια απάντηση