Ενδιαφέρουσες προτάσεις

Σας προτείνουμε βιβλία για παιδιά από τις Εκδόσεις Σαΐτα, τα οποία είναι διαθέσιμα σε ελεύθερη χρήση και βρίσκονται τον ακόλουθο διαδικτυακό σύνδεσμο: 


Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές/τριες που επιθυμούν να μεταφορτώσουν κάποιο από τα βιβλία αυτά, επιλέγουν, πρώτα, το βιβλίο της επιθυμίας τους, κάνοντας δεξί κλικ στον σύνδεσμο του τίτλου του βιβλίου και στη συνέχεια επιλέγουν τον σύνδεσμο με την ένδειξη “Download”.


Επιπλέον, για την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας, προτείνουμε την ιστοσελίδα “Μικρός Αναγνώστης” http://www.mikrosanagnostis.gr/ του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ). Εκεί, μεταξύ άλλων, διατίθεται το εκπαιδευτικό παιχνίδι “Παίζω και διαβάζω” http://www.mikrosanagnostis.gr/games.asp. Ακόμη, στην ίδια ιστοσελίδα, διατίθενται κατάλογος με ενδιαφέρουσες διαδραστικές εκπ/κές δραστηριότητες για παιδιά με διάφορα θέματα: http://www.mikrosanagnostis.gr/thema_list.asp Ειδικότερα, το “θέμα του μήνα” απευθύνεται κυρίως σε μαθητές/τριες της Ε΄ τάξης και σε αυτό διατίθεται μια ενδιαφέρουσα δραστηριότητα:  http://www.mikrosanagnostis.gr/thema-vyzantio-drastiriotites.asp , ενώ για τα νήπια προτείνεται η δραστηριότητα το “Κουκλοθέατρο”  http://www.mikrosanagnostis.gr/thema_14.asp