Αρχική » ΣΠΙΤΙΑ » Ένα σπίτι για όλους (Π.1)

Καλώς ήρθατε!

Σας καλωσορίζουμε στο ιστολόγιο του 7ου Νηπιαγωγείου Καλαμαριάς. Στο ιστολόγιο αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα δύο τμήματα του σχολείου μας, να διαβάσετε ανακοινώσεις, και να μάθετε για εκδηλώσεις που θα πάρουμε μέρος ή που θα πραγματοποιήσουμε στο Νηπιαγωγείο. Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση!

ΟΔΗΓΟΣ ΓΟΝΕΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΓΟΝΕΑ
ΟΔΗΓΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥ

Ένα σπίτι για όλους (Π.1)

Διαβάσαμε τα βιβλία:

  • “Το σπίτι το δικό μας” που αναφέρετε σε ένα κοριτσάκι που μαζί με τον μπαμπά του μένουν σε αυτοκίνητο γιατί είναι άστεγο. Άλλοι άνθρωποι τους βοηθούν κι άλλοι τους διώχνουν. Το κοριτσάκι με τις ζωγραφιές της στολίζει το “σπίτι” της για να είναι πιο όμορφο και θυμάται πάντα τα λόγια της γιαγιάς της ότι “το σπίτι μας είναι εκεί που είναι οι δικοί μας άνθρωποι“.
  •   “Ένα σπίτι για όλους” που αναφέρεται σ’ ένα σπίτι που βρίσκεται στο δάσος και βρίσκουν εκεί καταφύγιο πολλά ζωάκια. όλα είναι καλοδεχούμενα, εκτός από τον αρκούδο γιατί είναι πολύ μεγάλος και δεν χωράει. Όταν κάνει το λάθος ν’ ανέβει στη σκεπή γκρεμίζει το σπιτάκι, αλλά βλέποντας τη ζημιά που έκανε αποφασίζει να το ξαναφτιάξει πιο μεγάλο και πιο γερό. Όλα τα ζωάκια συνεργάζονται και τον βοηθούν.  Τα παιδιά έκαναν ασκήσεις συνεργασίας, έκοψαν μάσκες και δραματοποίησαν το “Ένα σπίτι για όλους”. Στη συνέχεια  έκαναν αντιστοιχίσεις ανάμεσα στα ζώα και στις  λέξεις, ένωσαν τις συλλαβές για να βρουν το όνομα του ζώου και το ζωγράφισαν όλοι μαζί. Το σπίτι ήταν τόσο μεγάλο που χωρούσε όλους όσους ζήτησαν εκεί καταφύγιο. Εκτός από τον ποντικό, τον βάτραχο, το κουνελάκι, την αλεπού, τον κάστορα, τον κόκορα, τον σκίουρο, το ελάφι, την κουκουβάγια ήρθαν η Χιονάτη με τους νάνους, η Κοκκινοσκουφίτσα, τα 3 γουρουνάκια, αλλά και το κοριτσάκι με τον μπαμπά του.
  •   
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση