Αρχική » ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ » “Το σώμα μου προσέχω, υγεία για να έχω” Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας (Π.1)

Καλώς ήρθατε!

Σας καλωσορίζουμε στο ιστολόγιο του 7ου Νηπιαγωγείου Καλαμαριάς. Στο ιστολόγιο αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα δύο τμήματα του σχολείου μας, να διαβάσετε ανακοινώσεις, και να μάθετε για εκδηλώσεις που θα πάρουμε μέρος ή που θα πραγματοποιήσουμε στο Νηπιαγωγείο. Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση!

ΟΔΗΓΟΣ ΓΟΝΕΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΓΟΝΕΑ
ΟΔΗΓΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥ

“Το σώμα μου προσέχω, υγεία για να έχω” Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας (Π.1)

Στα μέσα Ιανουαρίου ξεκινήσαμε το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας “Το σώμα μου προσέχω, υγεία για να έχω”. Στόχος του προγράμματος είναι να γνωρίσουν τα νήπια το σώμα και τις λειτουργίες του, να υιοθετήσουν κανόνες καθημερινής υγιεινής, να μάθουν να τρέφονται σωστά, να φροντίζουν τα δόντια τους και να κατανοήσουν τη σημασία της άσκησης για τη σωματική τους υγεία.

Μουσικοκινητικά παιχνίδια για να γνωρίσουμε το σώμα μας: “Βόλτα στο σώμα”, “Χόκυ Πόκυ”, “Ο Ριπτιτίρι χορεύει”, “Έχω έναν ψύλλο”, “Η ώρα του βασιλιά”.

Πίνακας αναφοράς με τα εξωτερικά μέλη του σώματος, τα εντοπίσαμε και μιλήσαμε για τη λειτουργία τους. Αντιστοίχισαν λέξεις με μέλη του σώματος.

Τα νήπια ζωγράφισαν έναν άνθρωπο σχηματίζοντας το περίγραμμα ενός παιδιού γύρω από το σώμα του.  Τα νήπια έγραψαν λέξεις με τα μέλη του σώματος και τις έβαλαν στη σωστή θέση.

Ο Μπόμπυ, το βρώμικο γουρουνάκι, μας επισκέφθηκε και διηγήθηκε την ιστορία του. Δέχθηκε συμβουλές για το πως να κρατήσει το σώμα του καθαρό και υγιές. Τα παιδιά του έδειξαν είδη υγιεινής καθημερινής χρήσης και του έδειξαν πώς μπορεί να τα χρησιμοποιήσει σωστά. Έπαιξαν μαζί του στο κουκλοθέατρο και έμαθαν το τραγούδι του Α.Χαραλάμπους “Το γουρουνάκι”.

 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση