Ομαλή Μετάβαση στο Δημοτικό

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Ομαλής Μετάβασης στο Δημοτικό και της καλής συνεργασίας μεταξύ των δυο γειτονικών σχολείων, τα Νήπια του Νηπιαγωγείου μας προσκλήθηκαν και παρακολούθησαν στις 22.3 την  εορταστική εκδήλωση του 4ου Δημοτικού Ιεράπετρας για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου. Η χαρά μας ήταν μεγάλη καθώς την παράσταση επιμελήθηκαν και παρουσίασαν οι μαθητές της Α΄ Δημοτικού, εκ των οποίων πολλοί είναι αγαπημένοι φίλοι και συμμαθητές μας από την προηγούμενη σχολική χρονιά. Ήταν  εξαίσια εμπειρία το ότι,  σε μια τόσο σημαντική ημέρα, οι μαθητές μας καμάρωσαν τα φιλαράκια τους και ήρθαν σε επαφή με το περιβάλλον του Δημοτικού Σχολείου, του μεγάλου σχολείου, στο οποίο πολλοί  από αυτούς θα φοιτήσουν   την επόμενη σχολική χρονιά. Ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία τη Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού  κ. Εμμανουέλα Δασκαλάκη και το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου, αλλά και τους μαθητές της Α΄Τάξης  για την τόσο όμορφη παράσταση που απολαύσαμε.

ΟΜΑΛΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΚΟΛΑΖ

Coast to Coast Race!

 poster coast to coastΣτις 24 Μαρτίου  2024  πραγματοποιήθηκε με επιτυχία  το  3ο Coast to Coast Race στο οποίο  συμμετείχαν  μαθητές και  εκπαιδευτικοί των Νηπιαγωγείων του Δικτύου μας “Αθλονηπιάκια εν δράσει”. Συγχαρητήρια  στους  διοργανωτές για την εξαίρετη διοργάνωση που γίνεται πλέον θεσμός και αναδεικνύει τον αθλητισμό και την πόλη μας. Ένα τεράστιο  μπράβο στα αξίζει  φυσικά στα παιδάκια μας! Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπουμε τα παιδιά από την ευαίσθητη αυτή ηλικία να  υιοθετούν τις   αξίες του αθλητισμού και να προσανατολίζονται στο “ευ αγωνίζεσθαι” . Και φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εσάς τους γονείς που  με  τη συμμετοχή σας στον αγώνα με το δίκτυό μας στηρίζετε το όραμα που έχουν τα  “Αθλονηπιάκια εν δράσει” για την προώθηση της δραστήριας ζωής που τόσο ανάγκη έχουμε. 

 

 

“Αθλο-Νηπιάκια εν Δράσει”: Εσπερίδα με Θέμα Διατροφή- Άσκηση  και Παιδί

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024, στις 6: 00μμ πραγματοποιήθηκε στο Νηπιαγωγείο μας Εσπερίδα με Θέμα: Διατροφή- Άσκηση  και Παιδί. Η Εσπερίδα έγινε σε συνεργασία με το Νηπιαγωγείο της Νέας Ανατολής στο πλαίσιο των δράσεων του Δικτύου μας “Αθλονηπιάκια εν δράσει”. Εισηγήτριες της βραδιάς ήταν η κ.Χαρά Προβατάκη, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος και η κ. Μαρίνα Αχλάτη, Σύμβουλος Αθλητισμού του Δήμου Ιεράπετρας. Τις ευχαριστούμε θερμά για τις πολύτιμες πληροφορίες που μοιράστηκαν μαζί μας αναφορικά με την αξία της σωστής διατροφής και της άσκησης στην Προσχολική Ηλικία.collage Εσπερίδα διατροφη

 

Πρόσκληση σε εσπερίδα: “Θωρακίζοντας τα παιδιά μας μέσα από τη Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση”

Oι Εκπαιδευτικοί και οι Γονείς των Δημ. Σχολείων και Νηπιαγωγείων του Δήμου Ιεράπετρας και κοινότητας Γούδουρα  προσκαλούνται σε εσπερίδα με θέμα:  “Θωρακίζοντας τα παιδιά μας μέσα από τη Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση”. H εσπερίδα θα λάβει χώρα την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024,  στις 6:00 μμ, στην Αίθουσα “Μελίνα Μερκούρη” του Δήμου Ιεράπετρας και πραγματοποιείται στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων που οργανώνουν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη» και οι αρμόδιοι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης Αικατερίνη Ρηνάκη, Άννα Ατσαλή και Ιωάννης Νοβάκος.

Διαφάνεια1

Δείτε το ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΣΠΕΡΙΔΑΣ 27-3-2024 -Ανακοινοποίηση.cleaned