Εγγραφές στο Νηπιαγωγείο για το σχ.έτος 2024-2025

Σας ανακοινώνουμε ότι οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία για το σχ.έτος 2024-2025 θα πραγματοποιηθούν 1 -20 Μαρτίου 2024. Αναλυτικές πληροφορίες θα βρείτε ΕΔΩ

Επίσκεψη στο Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου οι μαθητές του Νηπιαγωγείου μας είχαν μια εμπειρία από….άλλο πλανήτη! Επισκεφθήκαμε το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο Planetarium Οn Τhe Go που βρισκόταν στο Κλειστό Γυμναστήριο “Μάρκος Φωνιαδάκης”. Με την προβολή  μιας διασκεδαστικής παιδικής ταινίας  γνωρίσαμε καλύτερα τη γειτονιά του ουρανού μας. Μετά την προβολή είχαμε τη μοναδική ευκαιρία να παρατηρήσουμε με τηλεσκόπιο τον Ήλιο, μέσα από  ειδικό φίλτρο φυσικά!

Η μετακίνηση έγινε με λεωφορείο και η διαδρομή  με  τα φιλαράκια, έστω και κοντινή, ήταν μια εμπειρία που τα παιδιά απόλαυσαν ιδιαίτερα!

Ευχαριστούμε θερμά  το Σύλλογο γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου μας για την οργάνωση και την κάλυψη όλων των εξόδων, μεταφοράς  και εισιτηρίων στο Πλανητάριο!

 

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2024

SID2024 Save the date

Στις 6 Φεβρουαρίου,  μαζί με σχολεία από όλο τον κόσμο, γιορτάσαμε την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2024 (SID 2024).  Κάθε χρόνο τη δεύτερη εβδομάδα του Φεβρουαρίου ενώνουμε τις δυνάμεις μας με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο και την προώθηση της ασφαλούς και θετικής χρήσης της ψηφιακής τεχνολογίας, ειδικά μεταξύ  των νέων παιδιών. Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας  συμμετείχαμε στην εκδήλωση που οργάνωσε το  Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου   για μαθητές Νηπιαγωγείου και Α’ Δημοτικού και  πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις  8/2/2024.  Με τον  @Παπάκη και την παρέα του οι μικροί μαθητές έμαθαν τι πρέπει να προσέχουν στον κόσμο του  διαδικτύου. Μέσα από το παραμύθι «Ο διάσημος φίλος του @Παπάκη» και μια διαδραστική παρουσίαση, μάθαμε   πως να επικοινωνούμε μέσω διαδικτύου με ασφάλεια, να προστατεύουμε τα προσωπικά μας  δεδομένα, αλλά  και  πως πρέπει να αντιδρούμε στην περίπτωση που δούμε κάτι στο διαδίκτυο που μας αναστατώνει ή  μας τρομάζει.