Ω, ΕΛΑΤΟ! Στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Νηπιαγωγείο μας

Στο Νηπιαγωγείο μας ανυπομονούμε να μπούμε στο εορταστικό πνεύμα των Χριστουγέννων!  Γι΄ αυτό και σήμερα,  λίγο πριν αποχαιρετίσουμε το Νοέμβρη, στολίσαμε με πολλή χαρά το χριστουγεννιάτικο έλατό μας. Εσείς;

Red Festive and Paper Collage Merry Christmas Photo Collage

Συμπόσιο Ευ Ζώων, 25&26 Νοεμβρίου

Εκπαιδευτικοί του Νηπιαγωγείου μας συμμετείχαν στο επιστημονικό συμπόσιο “Ευ Ζώων 2017-2023: Καινοτόμες δράσεις, Ευαισθητοποίηση και Νέα Γνώση στην Προσχολική Εκπαίδευση”, που  διοργανώθηκε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης  του Παν. Κρήτης σε συνεργασία με τη φιλοζωική ομάδα Σείριος και πραγματοποιήθηκε στις  25 και 26 Νοεμβρίου στο σπίτι του πολιτισμού στο Ρέθυμνο. Με αναρτημένη ανακοίνωση το Νηπιαγωγείο μας παρουσίασε δράσεις από το ερευνητικό-παιδαγωγικό πρόγραμμα “Ευ ζώων” που εφάρμοσε το Σχ.έτος 2019-2020 .

 

16 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ανεκτικότητας

Η μέρα είναι αφιερωμένη στην ανεκτικότητα και μαζί ανακαλύπτουμε πως να αντιμετωπίζουμε με σεβασμό τα δικαιώματα, τις ιδέες, τα πολιτιστικά στοιχεία και ό,τι  κάνει τον καθένα μας ξεχωριστό.  Ό,τι κι αν είναι αυτό που μας κάνει μοναδικούς, ένα χαμόγελο πάντα μας ενώνει, γιατί όλοι χαμογελάμε στην ίδια γλώσσα! Με  σύνθημά μας το  “Όλοι χαμογελάμε στην ίδια γλώσσα”, τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας και του 5ου Νηπιαγωγείου Ιεράπετρας συναντήθηκαν διαδικτυακά και ζωγράφισαν ΜΑΖΙ ένα  αστέρι που χαμογελά! Γιατί έτσι οραματιζόμαστε το μέλλον. Με πολλά χαμόγελα, αλληλοσεβασμό και  ειρήνη.

Tolerance day

Συμπόσιο Ευ-Ζώων 2017-2023

ΕκπαίδευσηΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.cleaned

ευζωων δελτιο τυπουευζωων

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ _ΕΥ ΖΩΩΝ 2017-2023_ Καινοτόμες Δράσεις, Ευαισθητοποίηση και Νέα Γνώση στην Προσχολική

 

Συμμετοχή στην “Ημέρα Δράσης Υπαίθριας Εκπαίδευσης”

Σήμερα, Πέμπτη 2 Νοεμβρίου το Νηπιαγωγείο μας συμμετέχει στη Δράση “Υπαίθρια Εκπαίδευση” που οργανώνει το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ) Βάμου, στο πλαίσιο των  Περιφερειακών Δικτύων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Αλλάζω για το Κλίμα»«Αλλάξτε συμπεριφορές: ΑνακυκλωS.O.S.τε!»«Ένας Κήπος στο σχολείο μου»,  και της Διεθνούς Ημέρας Υπαίθριας Εκπαίδευσης.

Σκοπός της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής  κοινότητας για τα οφέλη της υπαίθριας εκπαίδευσης. Στόχοι της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση σε θέματα σχετικά με την κλιματική κρίση, την σημασία της μείωσης των απορριμμάτων, της επαναχρησιμοποίησης, της ανακύκλωσης, της σωστής διαχείρισης του νερού και των φυσικών πόρων. Επίσης,  να  γνωρίσουν οι μαθητές τον πλούτο της τοπικής χλωρίδας και τη σημασία του για τη διατροφή μας, την υγεία, την οικονομία και την οικολογική ισορροπία και να ευαισθητοποιηθούν γι’ αυτά με βιωματικό τρόπο έξω στη φύση.

Στο πλαίσιο της δράσης, πραγματοποιήσαμε  δραστηριότητες στην αυλή του σχολείου μας με οικολογικό προσανατολισμό. Αξιοποιήσαμε κουτιά γάλακτος που θα πήγαιναν στα σκουπίδια μεταμορφώνοντάς τα σε ταΐστρες για τα πουλιά. Τις  τοποθετήσαμε στα δέντρα της αυλής και βάλαμε σπόρους για τους φτερωτούς μας φίλους. Κάναμε ένα βήμα για την επαναχρησιμοποίηση απορριμμάτων και την προστασία της φύσης ξεκινώντας  από  την αυλή του Νηπιαγωγείου μας. Και θα συνεχίσουμε!

 

collage 11699018071199

 

 

 

Παραλαβή Ετικέτας eTwinning School 2023-2024

Ο Οκτώβριος τελειώνει με τον πιο ευχάριστο  τρόπο, καθώς στις 31/10/2023 παραλάβαμε το πακέτο με την ετικέτα ποιότητας Σχολείου eTwinning για το έτος 2023-2024.

Mαζί με την ετικέτα, παραλάβαμε επίσης τη σημαία σχολείων eTwinning, μια συγχαρητήρια επιστολή προς τη διεύθυνση του σχολείου και αφίσες με το χάρτη και την Αποστολή Σχολείων eTwinning 

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας, τους  γονείς και εκπαιδευτικούς που  συνέβαλλαν ο καθένας με το δικό του ξεχωριστό τρόπο σε  σε αυτή τη διάκριση.

Με χαρά και υπερηφάνεια που η συνεχής και συλλογική προσπάθεια του σχολείου μας αναγνωρίζεται, δεσμευόμαστε για την ανάδειξη και προώθηση των αξιών του eTwinning στην  ευρύτερη σχολική κοινότητα.

16988264017811698830051218

“We are STARS!”: Δραστηριότητες Οκτωβρίου

Με το τέλος του μήνα Οκτωβρίου ολοκληρώθηκαν και οι προγραμματισμένες δραστηριότητες του eTwinning προγράμματός μας για τον μήνα αυτό.

  • Γνωριμία με τα σχολεία -εταίρους.

Ποιός καλύτερος τρόπος να έρθουμε σε επαφή από ένα παιχνίδι; Με σύμμαχο την  τεχνολογία, συναντηθήκαμε διαδικτυακά μέσω webex και παίξαμε σε ζευγάρια φιδάκι. Το Β Τμήμα συναντήθηκε και έπαιξε με το Νηπιαγωγείο Νέων Μουδανιών ενώ  το Α τμήμα με το Νηπιαγωγείο San Michele από την Ιταλία.

  • Συνδημιουργία του λογότυπου του προγράμματος.

Αρχικά, τα σχολεία κατέθεσαν τις προτάσεις τους  για τον τύπου του λογότυπου οι οποίες και τέθηκαν σε ηλεκτρονική ψηφοφορία. Η πρόταση με τις περισσότερες ψήφους επιλέχθηκε ως τύπος του λογότυπου.

Stamataki Aggelakoudi 7th Kindergarten Ierapetra Logo Voting

Στη συνέχεια κάθε σχολείο επέλεξε και διακόσμησε ένα κομμάτι του τίτλου του προγράμματος.

collage

Με την συνεισφορά όλων διαμορφώθηκε το  τελικό λογότυπό μας.

logo 3

  • Εξερευνώ την ταυτότητά μου

Πραγματοποιήθηκαν  δραστηριότητες ώστε τα  παιδιά να εξερευνήσουν την ταυτότητά τους και να μοιραστούν τα ενδιαφέροντα και τις ικανότητές τους με τους συνομηλίκους τους. Μέσα από  αυτές τις δραστηριότητες,  δημιουργούμε ένα θετικό περιβάλλον στην τάξη που καλλιεργεί την αποδοχή και την ανάδειξη όλων όσων κάνουν τα παιδιά μας μοναδικά.