Η Πυροσβεστική στο Νηπιαγωγείο μας!

Όχι, μην ανησυχήσετε! Δεν πιάσαμε φωτιά στο Νηπιαγωγείο μας! Πρόκειται για διδακτική Επίσκεψη…

Εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας μας επισκέφθηκαν σήμερα 25.5.2023 με όχημα της Υπηρεσίας και μας μίλησαν για την αποστολή της Πυροσβεστικής, τη συμβολής της στην  προστασία του περιβάλλοντος, την Πολιτική Προστασία και την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.   Απάντησαν στις απορίες μας  και μας έκαναν μια αναπαράσταση πυρόσβεσης στην αυλή. Το όχημα και η αντλία νερού όπως ήταν φυσικό, έκλεψαν τις εντυπώσεις! Φυσικά όλοι θέλαμε να γίνουμε Πυροσβέστες!

Ευχαριστούμε πολύ τους πυροσβέστες μας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιεράπετρας για την ευγενική   συνεργασία και την ευαισθητοποιημένη προσέγγιση προς τους μικρούς μαθητές μας.

 

Επίσκεψη στο 4ο Δημοτικό Ιεράπετρας

1685033792646Στο πλαίσιο καλής επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο βαθμίδων και με σκοπό την ομαλή μετάβαση των νηπίων στο νέο σχολικό περιβάλλον τον προσεχή Σεπτέμβριο, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23/5  επίσκεψη των νηπίων μας στο γειτονικό 4ο Δημοτικό Σχολείο. Στην επίσκεψη μας συνόδεψε η αγαπημένη μας  κυρία των αγγλικών κ.Λίτσα Σταυρακάκη

Η Διευθύντρια, κ.Μαρία Δασκαλάκη μας υποδέχτηκε  θερμά  και μας ξενάγησε στο κτίριο του “μεγάλου” σχολείου. Είδαμε τη βιβλιοθήκη, το μεγάλο αμφιθέατρο, τις αίθουσες  των τάξεων και  την αίθουσα πληροφορικής με τους πολλούς υπολογιστές. Στη συνέχεια, παρακολουθήσαμε τα παιδιά της Γ Τάξης την ώρα της γυμναστικής να μαθαίνουν παραδοσιακούς χορούς με τη γυμνάστριά τους και έπειτα παίξαμε μαζί τους ένα διασκεδαστικό παιχνίδι.  Στο  διάλειμμα, φάγαμε το πρωινό μας στο μεγάλο προαύλιο και συναντήσαμε αδέρφια και φίλους απ’ τα παλιά. Τέλος, γνωρίσαμε κάποιους ακόμη δασκάλους και  δασκάλες τους σχολείου. Τους ευχαριστήσαμε για τη φιλοξενία  και φύγαμε ενθουσιασμένοι με την εμπειρία.  Η επίσκεψη μας άφησε μια γλυκιά ανυπομονησία και γεύση  βουτυρένιου μπισκότου!

 

 

Κλειστά τα σχολεία Παρασκευή και Δευτέρα λόγω διενέργειας βουλευτικών εκλογών

Αγαπητοί γονείς,

σας γνωρίζουμε ότι λόγω διενέργειας  βουλευτικών εκλογών την Κυριακή 21 Μαΐου 2023 , όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας δε θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 19 και τη Δευτέρα 22  Μαΐου 2023, προς διευκόλυνση λειτουργίας των εκλογικών κέντρων καθώς και της μετακίνησης των εκλογέων. 

Συμμετοχή του Νηπιαγωγείου μας στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βravo Schools

Στιγμιότυπο οθόνης 2023 05 13 193057
Τo QualityNet Foundation στο πλαίσιο προώθησης των 17 Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ στη χώρα μας, προχωράει στην υλοποίηση του 6ου Πανελλήνιου Σχολικού Διαγωνισμού με τίτλο Bravo Schools «Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο» για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα (με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας – Αριθμ. Πρωτ. : Φ15/165586/Δ2).

Η δράση «Bravo Schools» στοχεύει στην ανάδειξη των πιο ολοκληρωμένων εκπαιδευτικών προσεγγίσεων σε θέματα κοινωνικής υπευθυνότητας που σχετίζονται με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους. Tο Νηπιαγωγείο μας συμμετέχει στο διαγωνισμό,  στην κατηγορία Μαθητικές Δημιουργίες για το Στόχο 6 (Καθαρό Νερό και Αποχέτευση), με την αφίσα Every Drop Counts.

Τα σχολεία με τις καλύτερες συμμετοχές ανά Παγκόσμιο Στόχο αναδεικνύονται μετά από ψηφοφορία Κοινού και αξιολόγηση από Κριτική Επιτροπή. Οι καλύτερες τρεις συμμετοχές για κάθε κατηγορία συμμετοχής θα αναδειχθούν και θα λάβουν ως βραβείο ψηφιακό εξοπλισμό.

Για να στηρίξετε την συμμετοχή μας στην ψηφοφορία κοινού μπορείτε να ψηφίσετε τη συμμετοχή του Νηπιαγωγείου μας στο Παρατηρητήριο Βιωσιμότητας.

 

eTwinning Day Celebration

345561235 193569273507602 4689623704006819411 n

Την 9η Μαΐου γιορτάζουμε την Ημέρα eTwinning με δημιουργικές, καινοτόμες δραστηριότητες και παιχνίδια.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο διαδικτυακό σεμινάριο.

eTwinning School Label 2023-2024!

school label resized 2

Το Νηπιαγωγείο μας με χαρά  ανακοινώνει πως βρισκόμαστε ανάμεσα στα σχολεία στα οποία  απονεμήθηκε η Ετικέτα Σχολείου eTwinning για το Σχ.Έτος 2023-2024.

Στιγμιότυπο οθόνης 2023 05 07 111816 down

Η Ετικέτα Σχολείου eTwinning απονέμεται σε σχολεία που προωθούν ενεργά τις αξίες και την παιδαγωγική του eTwinning, συνιστούν σημείο αναφοράς για την τοπική τους κοινότητα και αποτελούν πρότυπο για άλλα σχολεία. Η επιλογή έγινε από τον Εθνικό Οργανισμό Υποστήριξης της δράσης κατόπιν αυστηρής αξιολόγησης και  λαμβάνοντας υπόψη  αποδεικτικά στοιχεία που σχετίζονται με την Aποστολή των σχολείων eTwinning. 

αποστολη σχολειου etwinning

Τα Σχολεία eTwinning:

  • Είναι επίσημα αναγνωρισμένα σε ευρωπαϊκό επίπεδο ως πρότυπα για το eTwinning και συγκροτούν ένα δίκτυο πρωτοπόρων σχολείων που θα χαράξουν τη μελλοντική πορεία της δράσης. Όλα τα Σχολεία eTwinning λαμβάνουν το σχολικό πακέτο έργων eTwinning που περιλαμβάνει μια πλακέτα και μια σημαία.
  • Αποκτούν μεγάλη προβολή σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ενθαρρύνονται να προβάλλουν την Ετικέτα Σχολείου eTwinning σε προωθητικό και ενημερωτικό υλικό.
  • Ενθαρρύνονται να συμμετέχουν σε ειδικά προγράμματα επιμόρφωσης.
  • Αποτελούν μέρος μιας ειδικής ομάδας eTwinning για διαμοίραση βέλτιστων πρακτικών, συνεργασία και παρακολούθηση αποκλειστικών διαδικτυακών εκδηλώσεων.

Αυτή η τιμητική διάκριση, πιστοποιεί πως υιοθετούμε τις αξίες του eTwinning στις πολιτικές, την πρακτική και τις δράσεις μας και αποτελεί το επιστέγασμα της αφοσιωμένης και  συλλογικής δράσης του σχολείου μας  στην κοινότητα του eTwinning. Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους συνέβαλαν με τον τρόπο τους σε αυτό το αποτέλεσμα. Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε αυτή την  εξελικτική πορεία! 

 

 

e-Twinning “Nibble your Steam path”: Ένα ασφαλές χωριό για τα γουρουνάκια

Το μήνα Απρίλιο  οι μαθητές των συνεργαζόμενων σχολείων έφτιαξαν με τη μέθοδο STEAM γερά  σπιτάκια για τα γουρουνάκια. Τα συγκεντρώσαμε όλα μαζί σε ένα  ασφαλές χωριό. 

Γουρουνάκια, δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα! 

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α./Κ.Π.Ε.) Ιεράπετρας – Νεάπολης

Το Νηπιαγωγείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο  ΚΠΕ Ιεράπετρας στο πλαίσιο συμμετοχής  στο  Πρόγραμμα Π.Ε. «Ο Εγκέλαδος και η παρέα του». Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε  την Πέμπτη 26.4  για το Β Τμήμα και την Τρίτη 2.5. για το Α Τμήμα.

collage1 side

Μέσα από  διαδραστικές δραστηριότητες  και ασκήσεις  ετοιμότητας, τα παιδιά ενημερώθηκαν  για το φαινόμενο  του σεισμού και έμαθαν ενδεδειγμένους τρόπους προστασίας και αντιμετώπισης του σεισμικού κινδύνου.

Ευχαριστούμε όλο το προσωπικό του ΚΠΕ για την άψογη συνεργασία και ιδιαιτέρως τον κ.Στράτο και την κ.Σοφία  που προσφέρθηκαν να μας συνοδέψουν στη διαδρομή προς και από το ΚΠ.Ε.

Βεβαίωση-ΜΑΘΗΤΗ_ΔΡΑΣΗ_15.3.2023