Εγγραφές μαθητών στα Νηπιαγωγεία για το Σχ.Έτος 2023-2024

Σας ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις εγγραφών στα Δημόσια Νηπιαγωγεία Γενικής Παιδείας για το Σχολικό Έτος 2023-2024  θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2023.

Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θα  θεωρούνται εκπρόθεσμες και θα χρειάζονται την έγκριση του/της Διευθυντή/τριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούμε όπως ενημερωθείτε από τη συνημμένη  εγκύκλιο του Υπουργείου  και από την αντίστοιχη σελίδα του ιστολογίου μας.



Λήψη αρχείου

 

 

Τσικνοπέμπτη στο Νηπιαγωγείο μας

Την Τσικνοπέμπτη στο Νηπιαγωγείο μας μάθαμε πως γιορτάζεται αυτή η αγαπημένη μέρα και διασκεδάσαμε με χορό και αποκριάτικα παιχνίδια. Μασκαρευτήκαμε Αρλεκίνοι, για να κάνουμε αστεία και σκανταλιές  χωρίς να μας αναγνωρίσετε!

collageΤσικνοπεμτπη

IMG 2023 02 16 15 55 37 576 2 downclass a

Εμπνευσμένοι από τον αγαπημένο μας Αρλεκίνο, ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του Δήμου Ιεράπετρας  να συνεισφέρουμε στον αποκριάτικο στολισμό της πόλης μας. Φτιάξαμε ένα ταμπλό με θέμα τον Αρλεκίνο που τόσο μας αρέσει. Σίγουρα θα τον βρείτε κάπου στην πόλη!

2023 06 23 12 25 45 337 side

Και του χρόνου!

SID 2023

sid1

Με την πεποίθηση πως όλοι μπορούμε μας  να συμβάλλουμε σε ένα καλύτερο διαδίκτυο υποστηρίζουμε  τους μικρούς μαθητές μας  στην υιοθέτηση σωστών στάσεων και συμπεριφορών στον κόσμο του διαδικτύου.  Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Νηπιαγωγείο μας υποστηρίζει την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου  και  συμμετέχει στις δράσεις κι εκδηλώσεις που οργανώνει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου.

SID 2023 βεβαιωση υποστηρικτη φορεα

SID 2023 ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΉ ΜΑΘΗΤΗ Αντιγραφή 1

Με ευκαιρία τον εορτασμό της SID 2023, φέτος επικεντρωνόμαστε  στην κριτική αντιμετώπιση όσων βλέπουμε και γράφονται στον ιστό. Είναι αλήθεια ή μήπως όχι; Γίνεται οι χελώνες να κοιμούνται 30 ώρες την ημέρα? Το καβούκι τους τις προστατεύει από  τους εχθρούς τους? Αξιοποιούμε  το υλικό του φορέα και συμμετέχουμε σε ποικίλες  δράσεις   για να γίνουμε σκεπτόμενοι χρήστες του διαδικτύου.

οθόνης 2023 02 14 202611

SID 2023 ΕΠΑΙΝΟΣ ΜΑΘΗΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 1

Όλοι μαζί  για ένα καλύτερο διαδίκτυο!

 

Πιστοποιητικό Υιοθεσίας Ευχής 2022-2023

Με ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη σχολική μας κοινότητα, εκπαιδευτικούς μαθητές και γονείς, συνοδεύεται το Πιστοποιητικό Υιοθεσίας Ευχής που λάβαμε σήμερα από το Κάνε μια Eυχή Ελλάδος. 

Με την εισφορά σας εκπληρώθηκε η ευχή της  Κατερίνας 7 ετών, να αποκτήσει ένα  ηλεκτρικό αυτοκινητάκι! Ευχόμαστε στην Κατερίνα και σε όλα τα παιδιά του Make a Wish να πραγματοποιηθούν όλες, μα όλες, οι ευχές τους!

ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΕΧΥΗΣ 2022 2023

H Γιαγιά μας και η συνεργατική αφίσα της Κοκκινοσκουφίτσας

Στο πλαίσιο του eTwinning προγράμματος “Nibble, your STEAM path”, τα συνεργαζόμενα σχολεία  φτιάχνουν μια συνεργατική αφίσα  για το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας. Κάθε σχολείο επιλέγει και φτιάχνει, με υλικά και μέθοδο επιλογής του, κάτι που να έχει σχέση με το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας. Στη συνέχεια οι δημιουργίες ενώνονται σε μια συνεργατική αφίσα.

Το σχολείο μας επέλεξε να δημιουργήσει τη συμπαθέστατη Γιαγιά του παραμυθιού! Την φανταστήκαμε  με κάτασπρα μαλλιά και γυαλιά, να φοράει  το νυχτικό και τις κόκκινες παντόφλες της. Κρατάει ένα μπαστουνάκι και φοράει τα  σκουλαρίκια που της έχει κάνει δώρο η  αγαπημένη εγγονή της.

20230206 143338 collagegrandma tilem

Η αφίσα που δημιουργήθηκε με τη συνεργασία των όλων των εταίρων :

little red riding hood 5

eTwinning: 2nd STEAM Challenge Completed! A raincoat for the Red Riding Hood

Οι μαθητές μας ολοκλήρωσαν και τη δεύτερη  STEAM πρόκληση και έφτιαξαν ένα αδιάβροχο για τη μικρή κοκκινοσκουφίτσα.

Προβληματιστήκαμε για το υλικό που θα χρησιμοποιήσουμε και προτείναμε λύσεις. Έπειτα,  τις δοκιμάσαμε και επιλέξαμε αυτή που μας φάνηκε καλύτερη επιλογή. Μετρήσαμε, σχεδιάσαμε και κατασκευάσαμε την αδιάβροχη κάπα  με βάση το μοντέλο που επιλέξαμε. Πραγματικά τα καταφέραμε  καταπληκτικά, δε νομίζετε;

Τμήμα Α’ ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τμήμα Β’