Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στο Νηπιαγωγείο μας

O ζωηρός Nibble όπως μάθατε έκανε πάλι τη σκανδαλιά του! Το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας έμεινε χωρίς στολίδια..

Όμως εμείς έχουμε την καλύτερη ομάδα! Οι γονείς των παιδιών ήρθαν και βοήθησαν να φτιάξουμε στολίδια και να στολίσουμε το δέντρο μας και πάλι!

Έτοιμα τα στολίδια μας!

ΠΩΠΩ!! Απίστευτό! Ήρθε στο Νηπιαγωγείο μας αγαπημένος μας Άι Βασίλης!!! Μάλλον ήρθε να καμαρώσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας. Ή μήπως δεν αντιστάθηκε στη μυρωδιά από  τα νόστιμα μπισκοτάκια που ψήναμε;

fggf

Τι όμορφα δώρα μας μοίρασε…. Ευτυχώς ήμασταν όλοι στη λίστα του!

nn

Σ’ ευχαριστούμε πολύ πολύ Άγιε Βασίλη! Η χαρά μας δεν περιγράφεται…!

Διασκεδάσαμε, χορέψαμε και γευτήκαμε λαχταριστές λιχουδιές από το μπουφέ που ετοίμασαν οι γονείς μας!

Φωτογραφηθήκαμε για να κρατήσουμε τη στιγμή!

gf

Δείξαμε στους γονείς μας και τις  περιπέτειές μας με τον Nibble.

Το ημερολόγιο δείχνει 23 Δεκεμβρίου και  ήρθε η ώρα για  τις  πολυαναμενόμενες  χριστουγεννιάτικες διακοπές…

Καλές Γιορτές σε όλους!

23498

 

Κάλαντα για καλό σκοπό!

Το απόγευμα της  Δευτέρας  19 Δεκεμβρίου, οι μικροί   μαθητές   του    Νηπιαγωγείου  μας, συνοδευόμενοι από τους  γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους, έφεραν στην  πόλη μας  το  χαρούμενο μήνυμα της γέννησης του Χριστού, λέγοντας τα κάλαντα στα καταστήματα γύρω από την Πλατεία Ελευθερίας. Τα παιδιά βίωσαν αυτό  το όμορφο έθιμο των Χριστουγέννων έχοντας παράλληλα έναν ευγενικό σκοπό…

Το σεβαστό ποσό που μαζέψαμε  στα  κουτιά μας  δόθηκε για  την  ενίσχυση   του  Ερυθρού Σταυρού   Ιεράπετρας,   ώστε   να   γεμίσουν  φέτος   περισσότερες   «Τσάντες της Χριστουγεννιάτικης Χαράς»  για  τους συμπολίτες μας  που έχουν ανάγκη.

Στόχος της  Δράσης  ήταν  τα παιδιά μας να κατανοήσουν το ρόλο τους στην ευρύτερη κοινότητα και να βιώσουν τη χαρά και την αξία της προσφοράς   μέσα  από τη συνοχή της Σχολικής Κοινότητας.

 

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους βοήθησαν!

Και του Χρόνου με Υγεία!

8ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Συνέδριο eTwinning

FB 1920x1080Ανακοινώθηκε το 8o Πανελλήνιο Διαδικτυακό Συνέδριο e-Twinning: 

«Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στα συνεργατικά σχολικά προγράμματα στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση»

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί 17,18,19 Φεβρουαρίου 2023 διαδικτυακά και θα μεταδοθεί ζωντανά.

 Τα εργαστήρια δεν θα μεταδίδονται ζωντανά και για τη συμμετοχή σε αυτά θα πρέπει να γίνει εγγραφή. Θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση. 

Σκοπός του Συνεδρίου είναι ο γόνιμος προβληματισμός και ο δημιουργικός διάλογος αναφορικά με την εφαρμογή των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην υλοποίηση συνεργατικών προγραμμάτων είτε σε ευρωπαϊκό, διεθνές ή εθνικό επίπεδο, καθώς και τις σύγχρονες πρακτικές για την υλοποίηση τέτοιων προγραμμάτων έτσι όπως διαμορφώνονται στη σύγχρονη σχολική πραγματικότητα και υπό το πρίσμα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+.

Ιδιαίτερα στοχεύει στο να ευαισθητοποιήσει τους/τις εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προς την κατεύθυνση ανάδειξης θεμάτων συνεργατικής μεθοδολογίας, με την αξιοποίηση καλών και καινοτόμων πρακτικών, παράλληλα με την αξιοποίηση των ΤΠΕ, για την υλοποίηση συνεργατικών προγραμμάτων μεταξύ σχολείων σε διεθνές αλλά και σε εθνικό επίπεδο”.

Οι  συνάδελφοι που ενδιαφέρονται να εγγραφούν  στο Συνέδριο, μπορούν να το κάνουν συμπληρώνοντας  τη  φόρμα εγγραφής

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε  το διαδικτυακό τόπο του Συνεδρίου:  http://www.etwinning.gr/conf2022?fbclid=IwAR0R_kf2k3_zR0VrWcM1TSsA9P-r8FQnM4CYPpfb9VmXKgRoUrzIoh2O5Rs

Θερμές Ευχαριστίες στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου μας

Ένα μεγάλο και θερμό Ευχαριστώ στο  Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου μας, που μας στηρίζει με τις δράσεις του! Την Παρασκευή 16/12,  σε  χριστουγεννιάτικο σπιτάκι στην πλατεία, διέθεσαν για την ενίσχυση του σχολείου  μας υπέροχα  γούρια, γλαστράκια με Αλεξανδρινά, κλαδιά γκι αλλά  και ζεστό κρασί!

Ευχαριστούμε όλους όσους συνεισέφεραν! 

h 1   gδ

Διαδικτυακή συνάντηση με τους φίλους μας από το πρόγραμμα e-twinning

Tην Πέμπτη 15/12 το Α΄ Τμήμα του Νηπιαγωγείου μας συναντήθηκε με τους φίλους  μας από το 32ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου Θεσσαλονίκης. Πόσο χαρήκαμε! Μέσα σε χριστουγεννιάτικο πνεύμα  παίξαμε και ζωγραφίσαμε μαζί στο Colorilo!

d1w9.inlinestudents meeting A

Την Παρασκευή 16/12 τα παιδιά  του Β΄ Τμήματος συναντήθηκαν με τα παιδιά του 2ου Νηπιαγωγείου Νεάπολης Θεσσαλονίκης. Συστηθήκαμε, είπαμε τα νέα μας και τραγουδήσαμε τα αγαπημένα μας χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Ζωγραφίσαμε και μια  χριστουγεννιάτικη ζωγραφιά μαζί στο Colorilo! Σαν μαγικό!

colorillo d1xm

Merry Christmas 1Merry Christmas

Aφού ανταλλάξαμε θερμές ευχές για Καλές Γιορτές, ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το νέο έτος, ώστε  συνεχίσουμε τις περιπέτειές μας παρέα με τον Nibble.

“NIbble, your STEAM path”: Προγραμματίζουμε το Beebot και ξαναλέμε το παραμύθι

Ώρα να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους!Προγραμματίσαμε το Beebot να περάσει από τις σωστές εικόνες και είπαμε το παραμύθι της Χρυσομαλλούσας όπως ήταν πριν ανακατευτεί ο Nibble.

“Nibble,your STEAM path” Art Challenge: Το πορτραίτο της Χρυσομαλλούσας

Η αποστολή μας, να φτιάξουμε ένα πορτραίτο για την Χρυσομαλλούσα στέφθηκε με επιτυχία! Θαυμάστε το!

Τμήμα Α΄

IMG 20221124 155454

Η τελική επιλογή μας για τη συνεργατική έκθεση

Collage

 

Τμήμα Β΄

Όμως και οι φίλοι μας έκαναν εξαιρετική δουλειά.

Δείτε όλα τα πορτραίτα σε μια Ψηφιακή Έκθεση . Το ένα καλύτερο από το άλλο!

 

«NIbble, your STEAM path» Steam Challenge: Ένα κρεβάτι για τη Χρυσομαλλούσα

Το μήνα Νοέμβριο ο  ζωηρός βιβλιοφάγος μπήκε και…. έφερε τα πάνω κάτω το παραμύθι της Χρυσομαλλούσας! Για να μην βρει τον μπελά του, τον βοηθήσαμε και  μαζί με τους φίλους μας, φέρνοντας  εις πέρας κάποιες αποστολές:

Η πρώτη ήταν να φτιάξουμε ένα κρεβάτι για τη Χρυσομαλλούσα.

Η STEAM πρόκληση ήταν να το φτιάξουμε αρκετά γερό εκείνη! Ε, δεν ήταν και πολύ βαριά ευτυχώς!

Όλοι βάλαμε τα δυνατά μας! Δείτε πως τα κατάφερε το σχολείο μας:

A΄Τμήμα

Β΄Τμήμα

SaferInternet4Kids:Ενημερωτικό σεμινάριο για γονείς παιδιών Νηπιαγωγείου-Δημοτικού

mail 1

Πώς θα μιλήσουμε στα μικρά παιδιά για την ασφάλεια στο διαδίκτυο;

Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς και ποια εργαλεία υπάρχουν και μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία ων παιδιών από διαδικτυακούς κινδύνους;

Το Safer Internet 4 Kids πραγματοποιεί Ενημερωτικό Διαδικτυακό Σεμινάριο για γονείς παιδιών Νηπιαγωγείου και Δημοτικού  Σχολείου, στις 19/12/2022 και ώρα 17:00.

Αν επιθυμείτε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο,  δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή συμπληρώνοντας αυτή τη φόρμα.