«NIbble, your STEAM path»: Tic Tac Toe Game

Σήμερα, 28/11/2022, τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας “συναντήθηκαν” διαδικτυακά με τους μαθητές του 9ου Νηπιαγωγείου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης  και έπαιξαν τρίλιζα εμπνευσμένη από το παραμύθι της Χρυσομαλλούσας. Περάσαμε όμορφα παίζοντας μαζί! Φέρνοντας εις πέρας την πρόκληση, βοήθησαν το Nibble να γλιτώσει τους μπελάδες…

 

20221128 193857 COLLAGE 1 20221128 210112 COLLAGE 2

Tic Tac Toe 1

Το Αστέρι της Ευχής!

2022

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής υλοποιείται εδώ και 24 χρόνια με την άδεια του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και ο αριθμός πρωτοκόλλου για φέτος είναι Φ.2.1/ΜΓ/64830/102883/Δ7 και Φ.14/98076/ΦΔ/100120/Δ1. Μπορείτε να βρείτε το σχετικό έγγραφο πατώντας εδώ.

e-Twinning “Nibble your STEAM path”: Γνωριμία με το Nibble

Μέσα από το βιβλίο του, γνωρίσαμε  τον Nibble, το ζωηρό βιβλιοφάγο. Τον ανακαλύψαμε στην τάξη μας, που αλλού, στη γωνιά της βιβλιοθήκης! Στο εξής, η μασκότ μας θα μας συντροφεύει στις STEAM περιπέτειές μας.

Mascot Nibble

Αλλά και οι φίλοι μας από τα άλλα σχολεία ανακάλυψαν τον Nibble κάπου στη τάξη τους. Σε ένα βιβλίο συγκεντρώσαμε τις μασκότ όλων! Καμαρώστε τις!

 

mascotbook

“Nibble your STEAM path”: Το λογότυπο του προγράμματος.

nibble logo

Το λογότυπο του προγράμματός μας δημιουργήθηκε  με τη συνεισφορά όλων  των σχολείων-εταίρων. Κάθε μέλος  επέλεξε ένα γράμμα από τον τίτλο του προγράμματος “Nibble your STEAM path 2022-2023” και το διαμόρφωσε σε μια εικόνα με θέμα τα παραμύθια.  Οι εικόνες ενώθηκαν σε μια και με τον τρόπο αυτό, όλοι συνεισέφεραν στη δημιουργία του λογότυπου μας.

Το Ά τμήμα του Νηπιαγωγείου μας, εμπνεύστηκε από το παραμύθι Ο Τζακ και η φασολιά ενώ το Β΄ τμήμα, από τα τρία γουρουνάκια!

LOGO τμήμα Ά

LOGO Τμήμα Ά

Logo Τμήμα Β

Logo Τμήμα Β

 

 

 

IMG 20221101 154731 2 1

E-Twinning: “Nibble your STEAM path”- To πρόγραμμα & οι εταίροι μας

Φέτος, το Νηπιαγωγείο μας είναι συνιδρυτής στο ευρωπαϊκό e -Τwinning Πρόγραμμα «Nibble your STEAM path». 

Το πρόγραμμα:                                                                                                                                   

Ο Nibble, ο μικρός βιβλιοφάγος, έχει δραπετεύσει από το βιβλίο του και μπήκε σε άλλες ιστορίες. Τα παιδιά θα κάνουν ένα ταξίδι για να βρουν το Nibble, θα ανακαλύψουν βιβλία και θα μάθουν να τα αγαπούν. Σε αυτό το έργο, θα διαβάσουμε βιβλία,  θα κάνουμε ποικίλες δραστηριότητες STEAM, κωδικοποίηση και προγραμματισμό με το ρομπότ Beebot. Ταυτόχρονα, μέσα από τη ενασχόληση με τα παιδικά βιβλία και τα παραμύθια, τα παιδιά θα έχουν  την ευκαιρία   να αναπτύξουν τη γλώσσα, τη φαντασία και τις γνωστικές τους δεξιότητες.

Ειδικότερα, οι μικροί μαθητές μας:

  • Θα μάθουν να αγαπούν τα βιβλία.
  • Θα μάθουν πώς φτιάχνονται και ποιοι άνθρωποι συμμετέχουν στη δημιουργία τους.
  • Θα εξασκηθούν στον προγραμματισμό μικρών ρομπότ (bee-bot, blue-bot, κ.λπ.)
  • Θα προσεγγίσουν τη μέθοδο STEAM μέσω του σχεδιασμού, του σχεδιασμού, της συμμετοχής, της αμφισβήτησης, της παρατήρησης και της δοκιμής των ιδεών τους.
  • Θα διευρύνουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους μέσω των δραστηριοτήτων STEAM.
  • Θα αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους, την επικοινωνία και τη συνεργασία, την καινοτομία, την αγάπη για τη μάθηση, την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση.
  • Θα εξασκηθούν  στην επίλυση προβλημάτων, στην εργασία σε ομάδες, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων κριτικής σκέψης και αλγοριθμικών δεξιοτήτων.
  • Θα μάθουν να συνεργάζονται  μεταξύ τους,
  • Θα διευρύνουν τις γνώσεις τους.
  • Μοιραστούν  εμπειρίες και τον πολιτισμό τους  με  εταίρους από άλλες χώρες

 

  • Οι εταίροι μας: 

Στο e-Twinning πρόγραμμά μας, λαμβάνουν μέρος σχολεία από 7 χώρες της Ευρώπης. 31 εκπαιδευτικοί και οι  μαθητές τους από Κύπρο, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ρουμανία και Κροατία, συνεργάζονται ακολουθώντας το Nibble  στις STEAM περιπέτειές του. Δείτε τους εταίρους μας στο: Χάρτη με τα συνεργαζόμενα σχολεία. 

 Τα σχολεία συστήνονται στους φίλους τους μέσα από βίντεο γνωριμίας. Αυτό είναι  το βίντεο γνωριμίας με τους…. βιβλιοφάγους του Νηπιαγωγείου μας: