Εθνική Ετικέτα Ποιότητας e-Twinning για το έργο “Calling for Earth Heroes”

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Νηπιαγωγείου μας έλαβαν Εθνική Ετικέτα Ποιότητας e-Twinning για το έργο “Calling for Earth Heroes” που υλοποίησαν το σχ.’ετος 2021-2022. Μπράβο σε όλους!

ΜΑΘΗΤΗ CALLING FOR EARTH HEROES Αντιγραφή

Το έργο είχε ως στόχο οι μαθητές/τριες να αναπτύξουν στάσεις και αξίες που αφορούν το περιβάλλον, συμπεριφορές και δράσεις που διαφυλάσσουν το φυσικό κεφάλαιο (συμμετέχοντας σε πολλές δραστηριότητες περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης) ώστε να γίνουν ενεργοί και περιβαλλοντικά εγγράμματοι πολίτες.

Τα παιδιά μέσα από το έργο αυτό έμαθαν να

– ενδιαφέρονται για το περιβάλλον και τους ζωντανούς οργανισμούς

– αναπτύσσουν δεξιότητες ανάληψης πρωτοβουλιών, βρίσκουν μαζί απλές και αποτελεσματικές λύσεις , καλλιεργούν κοινωνικές αξίες

– προσεγγίζουν τη μέθοδο STEAM μέσω σχεδιασμού, συμμετοχής, ερωτήσεων, παρατηρήσεων και δοκιμών των ιδεών τους

– αναπτύσσουν δεξιότητες κριτικής σκέψης.

– ανταλλάσσουν εμπειρίες με τους άλλους εταίρους και χώρες

– εκφράζονται δημιουργικά, αφυπνούν την περιέργειά τους, αξιοποιούν τα βιώματά τους, κινητοποιούν τη φαντασία τους

– συνεργάζονται χρησιμοποιώντας με ασφάλεια τις ΤΠΕ για την παραγωγή κοινού έργου, ενώ οι εκπαιδευτικοί μοιράστηκαν τις βέλτιστες πρακτικές, ιδέες και εμπειρίες.

Κατά την εκπόνηση του έργου χρησιμοποιήθηκαν πολλές παιδαγωγικές μέθοδοι εργασίας (βιωματική, ομαδοσυνεργατική, μέθοδος project, παιδοκεντρική διδασκαλία μέσω ΤΠΕ). Οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά συμμετείχαν σε δημοκρατικές διαδικασίες μέσω υποψηφιοτήτων και ψηφοφοριών (λογότυπος έργου, τίτλος συνεργατικής ιστορίας ).

Οι ΤΠΕ είχαν κύριο λόγο στο πρόγραμμα: εξερεύνηση, αναζήτηση πληροφοριών, σύνταξη ερωτηματολογίων ( αρχικών και τελικών), επικοινωνία, ενημέρωση, αλληλεπίδραση, ψυχαγωγία, δημιουργία συνεργατικών προϊόντων.

 

Καλή Σχολική Χρονιά!

οθόνης 2022 09 12 233228

 

Με τον καθιερωμένο Αγιασμό του Νηπιαγωγείου μας ξεκίνησε σήμερα η νέα  Σχολική Χρονιά. Καλωσορίζουμε με πολλή χαρά  τους μικρούς μαθητές μας και ευχόμαστε να είναι γεμάτη παιχνίδι, χαρά, γνώση και δημιουργικότητα!

Αγιασμός για το σχολικό έτος 2022-2023

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες του 7ου Νηπιαγωγείου

Σας ενημερώνουμε πως ο Αγιασμός του σχολείου μας για το νέο σχολικό έτος θα γίνει τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 8.15 πμ. Οι μαθητές θα συνοδεύονται από τους γονείς τους  κατά τη διάρκεια της τελετής. Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι προαιρετική.

Με εκτίμηση

Οι εκπαιδευτικοί του 7ου Νηπιαγωγείου