Άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα σχολεία από 1-6-2022

Επιτέλους θα μπορούμε να  βλέπουμε τα νηπιάκια μας  να χαμογελούν!

Το Υπουργείο Παιδείας  και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα σχολεία, IEK, Πανεπιστήμια και κάθε εκπαιδευτική δομή, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, από την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022.

Εξαιρείται η παρουσία σε πάσης φύσεως εξετάσεις (ενδοσχολικές/προαγωγικές, Πανελλήνιες, πανεπιστημιακές, ξένων γλωσσών κτλ.): τόσο οι υποψήφιοι όσο και οι επιβλέποντες υποχρεούνται στη χρήση μάσκας εντός της αίθουσας διενέργειας των εξετάσεων.

Δείτε την ανακοίνωση ΕΔΩ

΄Ένα ταξίδι στο διάστημα” με το Κινητό Πλανητάριο Κρήτης

Στις 27 Μαΐου τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας έκαναν ένα ταξίδι στο Ηλιακό  Σύστημα με τη βοήθεια του Αστροναύτη Μάνου και του Κινητού Πλανητάριου Κρήτης. Μπήκαμε στο διαστημόπλοιο του  Σνούπι και παρέα  ζήσαμε μια τρομερή  περιπέτεια στο Διάστημα! Η δράση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και της Θεματικής Δημιουργώ &Καινοτομώ “STEAM και η Γη γυρίζει”.

 

20220527 181930

 

 

Δράση “Σχολείο και οικογένεια μαζί για το παιδί”- 4η κοινή επιμορφωτική συνάντηση

Την Τρίτη 17 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η 4η κοινή επιμορφωτική συνάντησή μας,  με θέμα: “Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση στην προσχολική ηλικία”.

Ευχαριστούμε θερμά το Κέντρο Κοινότητας Ιεράπετρας, την εισηγήτρια κ.Μαγγίπα Αγορίτσα  και όλους τους συμμετέχοντες!

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 7ου Νηπιαγωγείου

Πρόσκληση: “Σχολείο και οικογένεια μαζί για το παιδί”-4η κοινή επιμορφωτική συνάντηση

Αγαπητοί  γονείς-κηδεμόνες του νηπιαγωγείου μας

Σας προσκαλούμε στην 4η κοινή επιμορφωτική μας συνάντηση, με θέμα: “Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στην προσχολική ηλικία”.
Η συνάντηση  θα πραγματοποιηθεί  διαδικτυακά, την Τρίτη 17 Μαΐου και ώρα 6:00μμ, με εισηγήτρια την ψυχολόγο του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ιεράπετρας κ. Μαγγίπα Αγορίτσα.

 

Σύνδεσμος  για  τη σύνδεσή σας στη συνάντηση:

https://minedu-primary.webex.com/meet/mariastam

Οι εκπαιδευτικοί του 7ου Νηπιαγωγείου

Η αυλή μας ομόρφυνε!

Μεγάλη χαρά και ενθουσιασμός  καθρεπτίστηκε σήμερα  στα προσωπάκια των μικρών μας μαθητών, καθώς έπαιξαν στο διάλειμμα  με δυο νέα διασκεδαστικά  παιχνίδια που βρήκαν στην αυλή μας: Ένα τούνελ-κάμπια και ένα σπιτάκι με κουζίνα. 

20220512 182905

Ευχαριστούμε θερμά το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου μας, που βρίσκεται πάντα  στο πλευρό των εκπαιδευτικών και των μαθητών μας  και ενισχύει το σχολείο μας. Κάνατε  τα διαλείμματα μας πιο διασκεδαστικά και τα παιδάκια μας πιο χαρούμενα!!!

Οι εκπαιδευτικοί του 7ου Νηπιαγωγείου

Χορεύουμε μαζί για τη Γη!

Το όμορφο ταξίδι του προγράμματος Calling for Earth Heroes έφτασε στο τέλος του! Στην πορεία μάθαμε πάρα πολλά μαζί με  νέους φίλους  από Ελλάδα και Ευρώπη. Τώρα μαζευτήκαμε όλοι στην ψηφιακή γειτονιά να αποχαιρετήσουμε του φίλους μας με ένα χορό που θα μας θυμίζει ότι  όλοι είμαστε κομμάτι αυτού του όμορφου πλανήτη. Και θα τον προστατέψουμε!

Γη, είμαστε μαζί σου!

Η Γη ελευθερώθηκε!

Έπειτα από την ολοκλήρωση της 6ης αποστολής, βρίσκεται στα χέρια μας το κλειδί του κάστρου όπου το τέρας κρατά φυλακισμένη τη Γη μας. Με το κλειδί αυτό οι  Ήρωες του σχολείου μας  την ελευθέρωσαν! Πολλά πολλά Μπράβο σε όλους!!!

Earth is free 27 × 30 cm

Δείτε σε ένα μικρό βίντεο πως τα καταφέραμε :

 

H 6η Αποστολή ολοκληρώθηκε!

Η 6η αποστολή μας ήταν να φτιάξουμε ένα σούπερ ήρωα με ανακυκλώσιμα υλικά. Και το κάναμε…

super hero Αντιγραφή20220513 110953

Έτσι, πήραμε το τελευταίο κομμάτι για το κλειδί του κάστρου….

Σύντομα με αυτό θα ελευθερώσουμε τη Γη!

 

 

 

Ανακοίνωση: Eπιστροφή στα σχολεία με νέο πρωτόκολλο Covid-19

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, μετά τις διακοπές του Πάσχα οι εκπαιδευτικές  μονάδες θα ανοίξουν  με νέο πρωτόκολλο, σύμφωνο με τη διεθνή τάση αποκλιμάκωσης των μέτρων κατά της COVID-19.

Ειδικότερα:

Στα σχολεία:

  • Διατηρείται η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καθώς και η χρήση αντισηπτικών, ο τακτικός αερισμός χώρων, ο σχολαστικός καθαρισμός επιφανειών και εξοπλισμού, τα ξεχωριστά διαλείμματα κ.λπ.
  • Δεν θα διενεργούνται τακτικοί αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για προσέλευση στη σχολική μονάδα από μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) – Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.).
  • Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. θα διενεργούν προληπτικά 1 ράπιντ τεστ την εβδομάδα, με δική τους δαπάνη, έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο την Τρίτη. (Ειδικά, για την προσέλευση την ερχόμενη εβδομάδα, το πρώτο τεστ θα διενεργείται έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022.)

Σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα εντός σχολικού πλαισίου:

  • Οι εμβολιασμένοι και μη μαθητές και εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. διενεργούν 2 σελφ τεστ (ημέρες 0-1 και 4) δωρεάν (θα διατίθενται από τα σχολεία) και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες.

Σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα εκτός σχολικού πλαισίου:

  • Οι εμβολιασμένοι μαθητές επιστρέφουν κανονικά στο σχολείο, διενεργούν σελφ τεστ την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες.
  • Οι μη εμβολιασμένοι μαθητές τίθενται σε καραντίνα και διενεργούν σελφ τεστ την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη προκειμένου να επιστρέψουν στο σχολείο. Μετά την 5η ημέρα, εφόσον το τεστ είναι αρνητικό και επιστρέψουν στο σχολείο, χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες.
  • Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. επιστρέφουν κανονικά στο σχολείο, διενεργούν ράπιντ τεστ την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες.
  • Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. τίθενται σε καραντίνα και διενεργούν ράπιντ τεστ την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη προκειμένου να επιστρέψουν στο σχολείο. Μετά την 5η ημέρα, εφόσον το τεστ είναι αρνητικό και επιστρέψουν στο σχολείο, χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες.

Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος στην τάξη, ισχύει ό,τι και στο γενικό πληθυσμό, για εμβολιασμένους και μη μαθητές και εκπαιδευτικούς:

  • Παραμονή του κρούσματος σε απομόνωση επί 5 ημέρες τουλάχιστον, με ημέρα λήψης του θετικού τεστ να θεωρείται ως ημέρα 0.
  • Μετά την πάροδο 5 ημερών απομόνωσης και εφόσον (α) έχει υποχωρήσει πλήρως ο πυρετός για ένα 24ωρο χωρίς χρήση αντιπυρετικών και (β) δεν υπάρχουν άλλα συμπτώματα ή τα συμπτώματα βελτιώνονται, διακόπτεται η απομόνωση.
  • Εάν ο πυρετός συνεχίζει ή τα συμπτώματα δεν βελτιώνονται, παρατείνεται η απομόνωση.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες από την λήξη της απομόνωσης.

Πλέον, οι μαθητές και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. δεν κάνουν δήλωση Edupass σε εβδομαδιαία τακτική βάση, παρά μόνο εφόσον προκύψει σχετική υποχρέωση, π.χ. σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα. Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. συνεχίζουν να κάνουν δήλωση Edupass σε εβδομαδιαία βάση για τον τακτικό εργαστηριακό τους έλεγχο 1 φορά την εβδομάδα και, παράλληλα, υποχρεούνται να κάνουν δήλωση για τους διαγνωστικούς ελέγχους που διενεργούν ως στενές επαφές κρούσματος εντός και εκτός σχολικού πλαισίου. (Αντίστοιχα, για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ιδιωτικών σχολείων, οι δηλώσεις που χρειάζονται σύμφωνα με το νέο πρωτόκολλο εξακολουθούν να γίνονται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.)

Δείτε την ολόκληρη την ανακοίνωση του Υπουργείου  ΕΔΩ.