Απρίλης και λουλούδια!!

Ακούμε το τραγούδι του Απρίλη γεμίζουμε αισιοδοξία και μιλάμε για τα όμορφα λουλούδια, τα ονόματα τους , τα χρώματα τους και ψηφίζουμε το αγαπημένο μας!! Τέλος φτιάχνουμε και τα δικά μας χάρτινα…..μπράβο παιδιά!!!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ…………….

2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021 – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Σε όλες τις χώρες, τα παιδιά, οι συγγραφείς, οι εικονογράφοι, οι μεταφραστές, οι βιβλιοθηκονόμοι, οι εκδότες και οι εκπαιδευτικοί γιορτάζουν την παγκόσμια αυτή ημέρα με διάφορες εκδηλώσεις σε σχολεία, βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία, πλατείες και άλλους χώρους, δείχνοντας έτσι την αγάπη και το ενδιαφέρον τους για τα βιβλία και το διάβασμα.

Στην Ελλάδα, όπως κάθε χρόνο, το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου φρόντισε να μεταφραστεί το μήνυμα στα ελληνικά και παροτρύνει τους φορείς που ενδιαφέρονται για τα παιδιά και τα βιβλία τους να συμβάλουν στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου. Η αφίσα με το μήνυμα τυπώθηκε στα ελληνικά από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και διανέμεται «Με τη φροντίδα του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού. Απόδοση του μηνύματος στα ελληνικά Λότη Πέτροβιτς – Ανδρουτσοπούλου». #ICBD2021, #Greekibby #hfc, #ibby.international,
#USBBY

  Εμείς γινόμαστε παραμυθάδες και ακολουθώντας το σχέδιο δράσης που αναπτύξαμε στο διαδικτυακό μας μάθημα ,φτιάχνουμε το δικό μας παραμύθι! Καλλιεργούμε τη   φαντασία μας και τη συγγραφική μας σκέψη!

1.Διαλέγουμε  έναν ήρωα για την ιστορία μας.

2.Διαλέγουμε το μέρος που ζει ο ήρωάς μας.

3.Διαλέγουμε το πρόβλημα του φανταστικού μας ήρωα ( τι έκανε; τι έπαθε; που πήγε; τι ή ποιον συνάντησε;)

4.Διαλέγουμε  τι έγινε στο τέλος, τη λύση του προβλήματος , ποιον ή τι  βοήθησε τον ήρωα μας .

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ. ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!!!
Περιμένω τα παραμύθια σας……

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ

Ακούμε το τραγούδι που μας άρεσε ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Η εικόνα είναι από το pinterest