Χεράκια λερωμένα!

Screenshot 229

Ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε το αληθινό messy play! Βάψαμε με τα χεράκια μας αφήνοντας τη φαντασία μας ελεύθερη, δημιουργώντας έργα με τα πιο όμορφα χρώματα. Είχαμε την ελευθερία να εξερευνήσουμε και να εκφραστούμε τόσο μέσα στο tuff tray όσο και πάνω σε χαρτί, δημιουργώντας μοναδικές και πολύχρωμες συνθέσεις.
Και επειδή τα Χριστούγεννα ήρθαν, με οδηγό τη φαντασία μας, μαγειρέψαμε μπισκοτάκια! Τα υλικά μας ήταν η αγάπη, η φιλία και η χαρά – τα πιο γλυκά και όμορφα συστατικά για να δημιουργήσουμε τη συνταγή μας. Μέσα από αυτή τη δραστηριότητα, μάθαμε ότι το παιχνίδι με τα υλικά και τη δημιουργία μας ενώνει και μας φέρνει πιο κοντά.
Φτιάξαμε χιόνι και δημιουργήσαμε τους δικούς μας χιονανθρωπους! Αλλά δεν σταματήσαμε εκεί. Εξερευνήσαμε πώς το χιόνι μπορεί να λιώσει όταν το ζεστάνουμε, ανακαλύπτοντας έτσι τη μαγεία της αλλαγής της ύλης. Αυτή η δραστηριότητα μας βοήθησε να κατανοήσουμε τις βασικές έννοιες της φυσικής μέσα από το παιχνίδι και τη διασκέδαση.
Μάθαμε ακόμη ότι είναι εντάξει να είμαστε με λερωμένα χεράκια και ότι το παιχνίδι με τα χρώματα και τα υλικά μας βοηθά να εκφραστούμε με αυθορμητισμό και χαρά. Το πιο σημαντικό είναι να απολαμβάνουμε τη διαδικασία, χωρίς να ανησυχούμε για το αποτέλεσμα.