Μια πολύ όμορφη και ξεχωριστή επίσκεψη είχαμε αυτή την εβδομάδα στο σχολείο μας. Μας επισκέφθηκε η Ναυπάκτια συγγραφέας Αγγελική Λαλοπούλου-Μέξη, την οποία καλέσαμε στο πλαίσιο του θέματος που δουλεύαμε: τα συναισθήματα.
Η συγγραφέας διάβασε στα παιδιά το βιβλίο της “Σελαϊνη”, ένα παραμύθι που μιλά με απλό και κατανοητό τρόπο για τον κόσμο των συναισθημάτων. Τα παιδιά άκουσαν με μεγάλο ενδιαφέρον και αναγνώρισαν πολλά από όσα νιώθουν και τα ίδια στην καθημερινότητά τους.
Η αφήγηση έγινε ακόμα πιο μαγική, καθώς η συγγραφέας είχε φέρει ένα όμορφο σκηνικό σχετικό με το παραμύθι, το οποίο κρεμάσαμε στην παρεούλα μας. Οι ηρωίδες της ιστορίας είχαν μετατραπεί σε κούκλες, με τις οποίες συνόδευε την αφήγηση, κάνοντας την εμπειρία ζωντανή και διαδραστική.
Στη συνέχεια, τα παιδιά έπαιξαν παιχνίδια σχετικά με τα συναισθήματα, συζήτησαν, προβληματίστηκαν και εξέφρασαν τις σκέψεις τους. Η δραστηριότητα ολοκληρώθηκε με χρωμοσελίδες από το παραμύθι και αυτοκόλλητα, που ενθουσίασαν όλους.
Ήταν μια πολύ όμορφη δράση, απόλυτα συνδεδεμένη με το εκπαιδευτικό μας θέμα, που βοήθησε τα παιδιά να προσεγγίσουν τα συναισθήματα μέσα από το παραμύθι, το παιχνίδι και τη δημιουργία. Ευχαριστούμε θερμά τη συγγραφέα για την παρουσία και την προσφορά της.












