Η ομάδα διαστημικής τους 7ου Λυκείου Zephyrus II

Ποιοί είμαστε:

Η ομάδα διαστημικής τους 7ου Λυκείου Zephyrus II από τα Ιωάννινα.

Το κανάλι μας:  https://www.youtube.com/channel/UCkKsuz6yRE-wcCljHm_u98g

Η σελίδα στο Facebook: https://www.facebook.com/zephyruscansat/

Η σελίδα μας: https://zephyruscansat.weebly.com/

Που συμμετέχουμε:

Στον πανελλήνιο διαγωνισμό διαστημικής CanSat in Greece  που λειτουργεί ως προκριματικός για το CanSat in Europe της ESA. Πέρυσι πήραμε το 3ο Βραβείο στην Ελλάδα και φέτος με περισσότερη εμπειρία και τεχνογνωσία προσπαθούμε για κάτι καλύτερο, όντας ήδη στην 10αδα.

Τι πρέπει να κάνουμε:

Να κατασκευάσουμε “δορυφόρο” στο μέγεθος αναψυκτικού με βάρος έως 350γρ και αντοχή σε επιταχύνσεις 20g! Πρέπει ως ελάχιστο να μετράει Πίεση, Θερμοκρασία, στίγμα GPS, να το στέλνει στο έδαφος και να το καταγράφει σε μνήμη και επιπλέον να κάνει την αποστολή που έχουμε προτείνει . Στην εβδομάδα μετά το Πάσχα θα γίνει η τελική φάση όπου κάθε δορυφόρος θα εκτοξευτεί με πύραυλο στο 1χιλιιόμετρο για να επιστρέψει με αλεξίπτωτο εκτελώντας την αποστολή.

Ποια είναι η αποστολή μας:

Το cansat μας θα μπορεί αυτόνομα να πλοηγηθεί με αλεξίπτωτο παραπέντε και κινητήρα σε προκαθορισμένο στίγμα στο έδαφος. Είναι μακράν το πιο δύσκολο μέρος αποστολής.

Θα μπορεί να δεχθεί εντολές από το έδαφος αλλάζοντας παραμέτρους της αυτόνομης πτήσης.

Θα δέχεται “κουμπωτά” διαμέρισμα αποστολών (payload module), έτσι ώστε να αποτελεί πλατφόρμα για όποια αποστολή θέλουμε παρέχοντας την αυτόνομη προσγείωση.

Θα λαμβάνει μετρήσεις, θα τις καταγράφει και θα τις στέλνει με τηλεμετρία στο έδαφος με σκοπό τον έλεγχο βιωσιμότητας ενός πλανήτη.

Οι μετρήσεις τηλεμετρίας είναι:

– Πίεση
– Θερμοκρασία
– Υγρασία
– Ύψος
– Ένταση μαγνητικού πεδίου
– Επιτάχυνση της βαρύτητας
– Ένταση υπεριώδους ακτινοβολίας
– Ένταση ορατού φωτός σε κόκκινο, μπλέ, πράσινο
– Συγκέντρωση οργανικών πτητικών ενώσεων
– Έμμεση συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα
– Στίγμα, ‘Ωρα, Ταχύτητα, κατεύθυνση, απόσταση από στόχο, διεύθυνση στόχου.
– Επίπεδα μπαταρίας.
– Προσανατολισμός στον χώρο

Τι έχουμε ήδη κατασκευάσει:

Όλα εκτός από την αυτόνομη πτήση είναι έτοιμα και λειτουργικά. Δουλεύουμε στο εξαιρετικά δύσκολο τελευταίο κομμάτι πυρετωδώς. “Ήδη υπάρχουν μοντέλα από αλεξίπτωτο και εκτελούμε δοκιμές με μπαλόνια γεμάτα ήλιο..

Πως μπορείτε να μας υποστηρίξετε

Εάν δημοσιεύσετε σε δικό σας μέσο δικτύωσης (π.χ facebook) κάποιο κείμενο (αν θέλετε και βιντεάκι) το οποίο αναφέρει τον διαγωνισμό και την ομάδα μας με αντίστοιχους συνδέσμους είναι κάτι το οποίο θα μας βοηθήσει πολύ στην γνωστοποίηση της ύπαρξης διαστημικής σε σχολικό επίπεδο στην Ελλάδα κάτι που επιθυμούμε.

#cansatgr #launching_your_dreams #zephyrus_ioannina

Μάθετε περισσότερα για το CanSat in Greece εδώ : goo.gl/MM7kxN

Αφήστε μια απάντηση