Συγχαρητήρια επιστολή της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας στους μαθητές του σχολείου μας

Το Δ.Σ της Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας με ανακοίνωσή του εξαίρει την πράξη των τεσσάρων μαθητών μας και συγχαίρει τα ίδια,τους γονείς τους και τη σχολική μας κοινότητα!

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, A΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ
ΣΧΟΛ. ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ 6ου και 11ου ΓΕΛ
ΝΟΡΜΑΝ 57, ΠΑΤΡΑ (Είσοδος από Φαβιέρου),
mail: aelmeahaias@gmail.com,

Ιστοσελίδα: http://aelmeahaias.wordpress.com

Πάτρα, 6/ 5/2023

Αρ. πρωτ. :36

 

 

Θέμα: «Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας: Συγχαρητήρια στους μαθητές του 7ου Γυμνασίου Πάτρας »

 

Ζώντας σε μια εποχή και σε ένα περιβάλλον με μειωμένα κοινωνικά αντανακλαστικά,  αλληλεπίδραση και επικοινωνία, εγκλωβισμένοι στον στενό κύκλο των προσωπικών ενδιαφερόντων και της μειωμένης ενσυναίσθησης, οι νέοι και οι νέες μας, οι μαθητές και μαθήτριές μας, αγωνίζονται να δείξουν έναν άλλο δρόμο: αυτόν του ήθους, των αξιών και της ανθρωπιάς.

 

Αυτό απέδειξαν με την πράξη τους, πριν από λίγες ημέρες,  τέσσερις μαθητές του  7ου Γυμνασίου Πάτρας, οι οποίοι “χωρίς δεύτερη σκέψη έπραξαν το αυτονόητο”, όπως είπαν,  παρέδωσαν στην Αστυνομία πορτοφόλι που βρέθηκε στο δρόμο τους, με χρήματα και τραπεζικές κάρτες, γεμίζοντας με ελπίδα μια κοινωνία όπου επικρατούν διαφορετικές συμπεριφορές και αξίες πέραν του αυτονόητου. Η συγκεκριμένη πράξη  τους , πιστεύουμε ότι θα τους ακολουθεί πάντα και θα καθορίζει τα βήματά τους ως φωτεινός φάρος στη συνέχεια της ζωή τους.

 

Η Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας, συγχαίρει θερμά τους μαθητές, τους γονείς/κηδεμόνες τους και την εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου  τους, πιστεύοντας ότι θα αποτελέσει και στο μέλλον παράδειγμα προς μίμηση προς όλες τις κατευθύνσεις, αναφορικά με τον παιδαγωγικό ρόλο που το σχολείο καλείται πρώτιστα να διαδραματίσει, σε συνεργασία με τους γονείς και την  κοινωνία.

 

 

Με εκτίμηση

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας

Ψαρράς Σπύρος                                                Βλάχος Γιάννης

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση