Το Σεντούκι της Ιστορίας-Η ιστορία του Τζακ του μπαμπουίνου!

Από σήμερα ,23/11,εγκαινιάζουμε μια νέα κατηγορία αναρτήσεων στη σχολική μας ιστοσελίδα με τίτλο “Το Σεντούκι της Ιστορίας” που θα περιλαμβάνει άρθρα αλιευμένα από το διαδίκτυο τα οποία παρουσιάζουν ιστορικό ενδιαφέρουν και αναφέρονται σε γεγονότα που είναι άγνωστα στους πολλούς. 

Το πρώτο μας άρθρο φέρει τον τίτλο “Η ιστορία του Τζακ του μπαμπουίνου!”

Στα τέλη του 19ου αιώνα ο James Wide εργαζόταν ως σηματοδότης στο σιδηρόδρομο Cape Town–Port Elizabeth της Νοτίου Αφρικής. Ο Wide ήταν γνωστός ως «Άλτης» επειδή πηδούσε από το ένα τρένο στο άλλο, ακόμα και εν κινήσει.
Όμως το 1881, έπεσε και χτύπησε, με αποτέλεσμα οι γιατροί ν’ακρωτηριάσουν και τα δύο του πόδια.
Τότε, αγόρασε έναν μπαμπουίνο, που τον ονόμασε Jack και τον εκπαίδευσε να σπρώχνει το αναπηρικό του αμαξίδιο αλλά και να δίνει σήμα στα τρένα αντί για αυτόν.
Όταν ένας πολίτης ενημέρωσε την εταιρεία ότι ένας μπαμπουίνος έδινε σήμα στα τρένα ξεκίνησε μια επίσημη έρευνα. Έπειτα από αρκετή σκέψη η εταιρεία αποφάσισε να προσλάβει τον μπαμπουίνο εφόσον επαληθευόταν η επαγγελματική του επάρκεια. Ο Jack προσλήφθηκε με αμοιβή είκοσι σεντς τη μέρα και μισό μπουκάλι μπύρα τη βδομάδα.
Ο μπαμπουίνος εργάστηκε στον σιδηρόδρομο για εννέα χρόνια δίχως να κάνει ποτέ του κάποιο λάθος. Το 1890 πέθανε από φυματίωση.
Κλεμάνς Ζαβιτσάνου
1
2
3
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση