Το γυμναστήριό μας

Μετά από μεγάλη εθελοντική προσπάθεια του γυμναστή του σχολείου μας,καθηγητών,μαθητών και γονέων,ο χώρος του γυμναστηρίου  αναβαθμίστηκε την περσινή σχολική χρονιά (2021-2022) και οργανώθηκε σε μεγάλο βαθμό ώστε να είναι λειτουργικό και ελκυστικό για τους μαθητές.

10

Στόχος μας είναι η διασκέδαση, η κοινωνικοποίηση, η βελτίωση της ψυχολογίας  και της φυσικής και πνευματικής υγείας  των μαθητών.

7

Οι μαθητές γνωρίζουν  καινούργια ολυμπιακά αθλήματα όπως το Hockey, το Ηandball, το Badminton, το Ping -pong και το Tennis.Για το σκοπό αυτό  ο χώρος του γυμναστηρίου είναι εξοπλισμένος με πλήθος οργάνων και εξαρτημάτων άθλησης όπως : Μπάλες ποδοσφαίρου, μπάλες μπάσκετ, σχοινάκια, ρακέτες τένις, table tennis και badmington, frisbies, δίχτυα badmington, δίχτυα volley, δίχτυα table tennis, διχτάκια μπάσκετ, μπάλες handball,  χρονόμετρα για την εξάσκηση των παιδιών στην χρονομέτρηση και διαιτησία μαζί ,σφυρίχτρες, διακριτικά φανελάκια για το διαχωρισμό των ομάδων,  μετάλλια και κύπελλα για τα εσωτερικά πρωταθλήματα, κορίνες για Bowling, μετρητές αποτελεσμάτων,  φτερά Badmington.

     12     1    2

3      4     5    6            8

Τόσο στο εσωτερικό του γυμναστηρίου όσο και στον κατάλληλα διαμορφωμένο εξωτερικό,αύλειο χώρο γίνονται πολλά τουρνουά,όπου μέσα από το παιχνίδι και την συμμετοχή τους οι μαθητές βελτιώνουν τις κινητικές τους δεξιότητες ,διασκεδάζουν,κοινωνικοποιούνται και παράλληλα αγωνίζονται μέσα στα πλαίσια της ευγενούς άμιλλας.

             .png             9

              11            3

 

Φυσικά υπάρχει η ανάλογη ανταμοιβή τους με μπόνους αυτοκόλλητα αστέρια που τοποθετούνται σε ειδική πλαστική καρτέλα που  έχει ο κάθε μαθητής μαζί του σε όλη τη σχολική χρονιά. Όσοι δείχνουν διάθεση και πάθος για τα δρώμενα του πολυχώρου  ανταμείβονται με περισσότερα αστέρια! Έτσι στη αξιολόγησή τους οι μαθητές  γνωρίζουν ανα πάσα στιγμή την πορεία τους. Επίσης στα ατομικά αγωνίσματα οι νικητές παίρνουν μετάλλιο. Στα δε ομαδικά αθλήματα λαμβάνουν ένα κύπελλο το οποίο θα κοσμεί την αίθουσα της νικήτριας ομάδας!

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση