Κι όμως η ανάπτυξη έφτασε!

Μπορεί στην υπόλοιπη Ελλάδα να ψάχνουν την ανάπτυξη με το μικροσκόπιο, το σχολείο μας όμως αναβαθμίστηκε και πλέον ποιος μας πιάνει!

Ο νέος μας διευθυντής κ. Σπηλιωτόπουλος Κωνσταντίνος έβαλε το προσωπικό του στοίχημα και το κέρδισε και πρέπει να νιώθει πολύ περήφανος γι’ αυτό!

Τέρμα πια οι πίνακες με κιμωλία που κάθε φορά που έγραφες σε αυτούς πάθαινες αναπνευστικό από τη σκόνη, άσε που είχες κάνει πλούσια τα καθαριστήρια  αν έκανες το λάθος και ακουμπούσες πάνω στην έδρα, πράγμα που έκανες πολύ συχνά, άνθρωπος είσαι, ξεχνιόσουν!

Νέοι, αστραφτεροί ασπροπίνακες αντικατέστησαν τους παλιούς και πλέον γράφεις με το μαρκαδοράκι σου, χωρίς σκόνες και χωρίς να λερώνεσαι και νιώθεις επιτέλους Ευρωπαίος βρε αδελφέ!

Αμ το άλλο; Διαδραστικοί πίνακες τοποθετήθηκαν σε όλες τις τάξεις και επιτέλους η διδασκαλία απέκτησε περισσότερες δυνατότητες και μεγαλύτερο ενδιαφέρον  με τη χρήση της τεχνολογίας σε κάθε μάθημα!

Μπαίνεις μέσα στις αίθουσες πλέον και νομίζεις ότι μπήκες σε άλλο σχολείο! Εντάξει, μπορεί οι κουρτίνες να έχουν ξεκρεμαστεί σε κάποια σημεία και να κρέμονται σα χταπόδια στον ήλιο, αλλά αυτό είναι κάτι που θα διορθωθεί άμεσα!

 

α1σ

α2σΕπιπλέον πάνε εκείνες οι χαρχάλες που είχαν οι εκπαιδευτικοί για γραφεία, από την εποχή του Σαγγάριου πρέπει να ήταν! Νέα, μοντέρνα, λειτουργικά γραφεία απέκτησαν οι καθηγητές του σχολείου μας, με τις ασορτί συρταριέρες και βιβλιοθήκες κι έτσι και ο χώρος εξωραΐστηκε και  οι καθηγητές μπορούν να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους.

 

α3σ

Και για να ολοκληρωθεί ο καλλωπισμός του σχολείου, φτιάξαμε και έναν καναπέ από παλέτες, στην αναγνωστική γωνιά, έξω από την βιβλιοθήκη, για να κάθονται οι μαθητές μας και να ξεκουράζονται από τον…μόχθο της ημέρας τους στο σχολείο, γιατί, κακά τα ψέματα, η πνευματική κόπωση είναι πολύ πιο μεγάλη από την χειρωνακτική και κάπως πρέπει τα παιδιά να ανακτούν τις δυνάμεις τους σε ένα ελκυστικό, γι’ αυτά, περιβάλλον!

 

α4σ

 

Τέλος, τοποθετήσαμε και γλάστρες σε διάφορα σημεία των διαδρόμων, το πότισμα των οποίων έχουν αναλάβει οι ίδιοι οι μαθητές και έτσι ο χώρος έγινε πιο «ζεστός» και πιο ευχάριστος.

 

α5σ

 

Έπονται και άλλες μικροπαρεμβάσεις αισθητικού περιεχομένου στον χώρο του σχολείου μας, με στόχο πάντα τη δημιουργία ενός ευχάριστου περιβάλλοντος τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς.

Ποιος είπε λοιπόν ότι η ανάπτυξη δεν έφτασε;;; (στο 7ο Γυμνάσιο τουλάχιστον)

 

 

 

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση