Η βιβλιοθήκη μας

Carlos Ruiz Zafón “Μπήκα μέσα στη βιβλιοθήκη και ανέπνευσα εκείνο το άρωμα χαρτιού και μαγείας που, περιέργως,κανένας ποτέ δεν σκέφτηκε να εμφιαλώσει.”

Carlos Ruiz Zafón, 1964 -, Ισπανός συγγραφέας

 

 

 

Με πολύ μεράκι και πολλές ώρες απασχόλησης  της υπεύθυνης καθηγήτριας, των μαθητών και των γονέων τους, δημιουργήσαμε μια σύγχρονη  και λειτουργική βιβλιοθήκη στο χώρο του σχολείου που υπερβαίνει  τον παραδοσιακό ρόλο της αποθήκευσης και του δανεισμού βιβλίων. 

tvra 9

Μια βιβλιοθήκη που πρωτίστως  υποστηρίζει τις εκπαιδευτικές διαδικασίες, συνδέεται με την καθημερινή διδακτική πράξη και αποτελεί χώρο αναζήτησης της γνώσης, καλλιέργειας της σχέσης του μαθητή με το βιβλίο, καθώς και χώρο ανάπτυξης σχέσεων αλληλεπίδρασης  μεταξύ των ατόμων που την επισκέπτονται. 

Δημιουργήθηκε έτσι  ένα ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον, όπου με την ποικιλία θεμάτων και εκπαιδευτικών παιχνιδιών που είναι εμπλουτισμένη η βιβλιοθήκη, αποτελεί πόλο έλξης για τους μαθητές.

          9 2 3                .png

 

           11      12  

 

13

 

Οι μαθητές έχουν να επιλέξουν από μια συλλογή 2.500 καταγεγραμμένων τίτλων βιβλίων με μεγάλη ποικιλία θεμάτων που μπορούν να δανειστούν, να εκπονήσουν μια ομαδική εργασία στο χώρο του σχολείου ή και να απασχοληθούν στα διαλείμματα.

Τέλος στη βιβλιοθήκη μας υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός επιτραπέζιων εκπαιδευτικών παιχνιδιών όπου οι μαθητές μπορούν να απασχοληθούν, να διασκεδάσουν μαζί με τους συμμαθητές τους στον ελεύθερο χρόνο τους που τυχόν προκύψει και να ενισχύσουν έτσι τις σχέσεις μεταξύ τους.

 

 

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση