10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Στο πλαίσιο της εναρμόνισης του εορτασμού της 10ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2023 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την Παρασκευή  29 Σεπτεμβρίου 2023, με κοινό σύνθημα « Η Κίνηση δίνει Zωή» και στόχο την ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία εφ’ όρου ζωής, πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας δραστηριότητες αθλητικού περιεχομένου, υπό την επίβλεψη των καθηγητών Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κ. Τομαρά Δημήτρη και  του 3ου Γυμνασίου κ.Εφέπουλου Κωνσταντίνου,σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και των δύο σχολείων.

Στο προαύλιο του σχολείου μας και σε συνεργασία με το 3ο Γυμνάσιο Πατρών,διεξήχθησαν αθλητικές δράσεις σε ομαδικά αθλήματα όπως    πετοσφαίριση,ποδόσφαιρο,καλοθοσφαίριση.

Αρχικά,την πρώτη της μεγάλη νίκη στη Volley League πανηγύρισε η Ομάδα των Κοριτσιών του 7ου Γυμνασίου στο ματς με την αντίστοιχη Ομάδα Κοριτσιών του 3ου Γυμνασίου. Το 7ο Γυμνάσιο δείχνοντας πολύ καλό φορμάρισμα και υπεροχή στην επίθεση και στο σερβίς επικράτησε με 2-0 σετ επί του 3ου Γυμνασίου αν και τα κορίτσια και των δύο ομάδων τα έδωσαν όλα στη διάρκεια του ματς.

 

1βολ

 

2βολ

 

3βολ

 

4βολ

 

5βολ

 

Στη συνέχεια ακολούθησε αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των Ομάδων Αγοριών του 7ου και του 3ου Γυμνασίου. Παρόλο που η ομάδα του σχολείου μας έπαιξε πολύ δυναμικά ,ηττήθηκε τελικά με 2-1 από την ομάδα του 3ου Γυμνασίου. Σημασία όμως δεν έχει μόνο το αποτέλεσμα αλλά και η προσπάθεια ,οπότε… .Keep walking guys!

 

1ποδο

2ποδο

 

3ποδο

 

Τέλος ,οι μεικτές ομάδες basket των δύο σχολείων  ξεκίνησαν να παίζουν ένα φοβερό ματς ,που ξεσήκωσε τους μαθητές που παρακολουθούσαν και οι οποίοι με συνθήματα και πλακάτ προσπαθούσαν να εμψυχώσουν την ομάδα τους.Από τα πρώτα λεπτά και οι δύο ομάδες έδειξαν τις…ορέξεις τους. ΄Ομως στη συνέχεια ,λόγω του ήλιου που έκανε τους παίκτες «κουδούνι»,το ντέρμπι έγινε λίγο επιπόλαιο και έπεσε κατακόρυφα ο ρυθμός με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι καθηγητές Φυσικής Αγωγής και των δύο σχολείων να αναγκαστούν να το διακόψουν,με την ομάδα του 7ου Γυμνασίου να έχει σαφώς το προβάδισμα!

 

1μπασ

 

 

2μπασκ

 

3μπασκ

 

4μπασκ

 

5μπασκ

 

Στόχος της σχολικής κοινότητας, μέσω των αθλητικών δράσεων και δραστηριοτήτων, είναι η αναβάθμιση της Φυσικής Αγωγής προς όφελος όλων των μαθητών/μαθητριών, προκειμένου να αναδειχθεί η θεμελιώδης σημασία της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία.

Υπεύθυνος καθηγητής : κ.Τομαράς Δημήτρης,Φυσικής Αγωγής

Φωτογραφίες : κ.Παπαδοπούλου Καλλιόπη,Φιλόλογος

                κ. Παπαθεοδώρου Δήμητρα,Εικαστικών

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση