Σχολική γιορτή 28ης Οκτωβρίου 1940

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Την ευθύνη για τη διοργάνωσή της είχαν  οι εκπαιδευτικοί: Παπαγγελοπούλου Κωνσταντίνα,Γαλλικής γλώσσας και Παπαδοπούλου Καλλιόπη ,Φιλόλογος. Τη μουσική επιμέλεια είχε η εκπαιδευτικός μουσικής του σχολείου Γεωργαλή Σοφία.Το στολισμό τον έκανε η εκπαιδευτικός καλλιτεχνικών Παπαθεοδώρου Δήμητρα.

1σ

Μετά τη ανάγνωση των μηνυμάτων για την επέτειο του υπουργού Παιδείας και της  Δ/ντριας Β/θμιας, ο  διευθυντής, κος Σπηλιωτόπουλος Κωνσταντίνος, παρέδωσε τη σημαία στις σημαιοφόρους Zευγίτη Νατάσσα,η οποία-κατόπιν κλήρωσης- αντιπροσώπευσε το σχολείο μας στην παρέλαση της 28ης , Κόγκου Έλενα,που θα είναι σημαιοφόρος στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου και  στην Μηλιτσοπούλου Δέσποινα, απονέμοντας συγχαρητήρια και σε αυτές, καθώς και στους παραστάτες για την επιτυχία τους. Ακολούθησε η απονομή των αριστείων και βραβείων για την επίδοση των μαθητών/τριών κατά το Σχολικό Έτος 2022-2023.

5σ

 

Στη συνέχεια τα παιδιά παρακολούθησαν τη γιορτή, όπου μέσα από αναγνώσεις κειμένων, τραγούδια και την προβολή αποσπασμάτων τέθηκε  αδρομερώς το ιστορικό πλαίσιο, με ιδιαίτερη αναφορά στα αίτια του πολέμου, στην ιταλική εισβολή και την ελληνική απάντηση, στον πόλεμο στα ελληνοαλβανικά σύνορα, τις πρώτες νίκες, αλλά και στη γερμανική εισβολή και παράδοση τηςΕλλάδας στους Γερμανούς Ναζί, στη μάχη της Κρήτης, στη μακρά περίοδο της Κατοχής, στην Αντίσταση, στην αντεπίθεση των συμμαχικών δυνάμεων, στη συντριβή της ναζιστικής Γερμανίας και φυσικά στην απελευθέρωση.

 

2σ

 

3σ

 

 

4σ

6σ

 

Η συγκινητική γιορτή έκλεισε με την απαγγελία από όλους του Εθνικού μας ύμνου. 

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση