Εκπαιδευτική Επίσκεψη της Β τάξης στο Κάστρο της Πάτρας

Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023  οι μαθητές/τριες  του Β1 τμήματος και την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023  οι μαθητές/τριες  των τμημάτων Β2 και Β3 πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο  Κάστρο της Πάτρας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που παρακολούθησαν και συμμετείχαν είχε τίτλο: «Ταξίδι στον χρόνο μέσα από τις οχυρώσεις του Κάστρου Πάτρας», του οποίου την επιμέλεια είχε η αρχαιολόγος κ.Μαγκανιώτη. 

 Οι μαθητές/τριες , με τη χρήση επιλεγμένου εποπτικού υλικού και την υλοποίηση δημιουργικών δραστηριοτήτων γνώρισαν την πορεία της ιστορίας και της αρχιτεκτονικής των Κάστρων από τη Νεολιθική εποχή ( Σέσκλο, Διμήνι), τους Μυκηναϊκούς χρόνους ( Κυκλώπεια Τείχη ) , το Βυζάντιο (Χλεμούτσι) , μέχρι και την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Επίσης έμαθαν την ιστορία ενός σημαντικού μνημείου της πόλης τους, του Κάστρου της Πάτρας και τις αλλαγές που έγιναν   σ’αυτό την περίοδο του Βυζαντίου αλλά και αργότερα στα χρόνια της Τουρκοκρατίας.

καστ0

 

καστ1

 

καστ2

 

καστ3

 

καστ4

 

καστ5

 

Στη συνέχεια περιηγήθηκαν στους χώρους του (Περίδρομος , Εξωπύργιο, Προμαχώνας ) και θαύμασαν τη θέα της Πάτρας από ψηλά.

καστ6

 

καστ7

 

 

καστ9

καστ8

Η υπεύθυνη καθηγήτρια της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν η κ.Θωμάκου Αναστασία, Φιλόλογος.

 

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση