Η σχολική μας γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου

πολ2

 

Μια πολύ όμορφη γιορτή για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023. Μαθητές της Γ τάξης  μέσα από κείμενα, ποιήματα, τραγούδια και βίντεο παρουσίασαν το χρονικό από την ημέρα κατάλυσης της δημοκρατίας, 21η  Απριλίου 1967, έως και τα γεγονότα του Πολυτεχνείου.
Επεσήμαναν  και παρουσίασαν  σχετικό υλικό  πώς η εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου εναντίον της χούντας των συνταγματαρχών  που είχε κεντρικό σύνθημα  «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία»,  γρήγορα εξελίχθηκε σε παλλαϊκό ξεσηκωμό με νεκρούς και τραυματίες. Τα ποιήματα που απαγγέλθηκαν, τα κείμενα που διαβάστηκαν και τα τραγούδια που ακούστηκαν από τη χορωδία της Γ τάξης συγκίνησαν ιδιαίτερα τους μαθητές  και τους εκπαιδευτικούς  που παρακολουθούσαν.

Η γιορτή έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στις καθηγήτριες –υπεύθυνες της γιορτής κ.κ. Παπανδρικοπούλου Αρετή, Δημακοπούλου Ανδριάνα, Zαφειροπούλου Κατερίνα , Γεωργαλή Σοφία , Παπαθεοδώρου Δήμητρα.

Ο ξεσηκωμός των φοιτητών ενάντια στη χούντα μπορεί να λειτουργήσει στους δύσκολους καιρούς που ζούμε ως πρότυπο, ως μάθημα δημοκρατίας και ασυμβίβαστου αγώνα για  την ελευθερία, την αλληλεγγύη, τη δικαιοσύνη, το δικαίωμα όλων μας να ζούμε ως άνθρωποι.

Ακολουθεί βίντεο με φωτογραφικό υλικό.

Για να το δείτε πατήστε εδώ

 

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση