Εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ τάξης-προβολή της ταινίας «Τα Όριά μας»

Την  Παρασκευή 24 Νοεμβρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη  στον πολυχώρο Veso Mare, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη βραβευμένη ταινία-ντοκιμαντέρ «Τα Όριά μας» του σκηνοθέτη Δημήτρη Γιατζουζάκη. Η επίσκεψη αυτή εντάχθηκε στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων της Εσωτερικής Αξιολόγησης της Σχολικής Μονάδας με θέμα «Σχέσεις μεταξύ μαθητών-μαθητριών»

 

σ4

 

σ1

 

Πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο κ.Γιάννης Χατζήμπεης, παραολυμπιακός αθλητής και πρωταθλητής-ο πρώτος και μοναδικός ως τώρα Έλληνας αθλητής με αναπηρία- του τρίαθλου Ironman το 2014 στη Φρανκφούρτη. Στην ταινία αποτυπώνεται ο δύσκολος και ψυχοσωματικά εξαντλητικός αγώνας του να ξεπεράσει τη σωματική του μειονεξία και να φτάσει στον τερματισμό.

Σκοπός της ταινίας είναι να εμφυσήσει στα παιδιά και στους μεγάλους εκτός από την έννοια της διαφορετικότητας, τις αξίες της οικογένειας, της φιλίας, της καταλυτικής επίδρασης του αθλητισμού και της προσπάθειας. Πρόκειται για ένα μάθημα ζωής, μια ιστορία για την αποδοχή του διαφορετικού.

Μετά το τέλος της προβολής της πραγματικά υπέροχης και βαθιά συγκινητικής όσο και απέραντα αισιόδοξης αυτοβιογραφικής αυτής ταινίας, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν εντός της αίθουσας τον παραολυμπιονίκη και πρωταθλητή, κ. Γιάννη Χατζήμπεη, να μιλήσουν μαζί του και να εκφράσουν απορίες, προβληματισμούς αλλά και το θαυμασμό τους για τη μεγαλειώδη προσπάθειά του αλλά και τη στάση ζωής του.

 

σ3

 

σ5

 

Στο τέλος της εκπαιδευτικής αυτής δράσης, οι μαθήτριες και οι μαθητές του σχολείου μας έβγαλαν μια πολύ όμορφη φωτογραφία με τους συνοδούς καθηγητές τους σε ανάμνηση της σπουδαίας  βιωματικής εμπειρίας – μαθήματος ζωής που αποκόμισαν!

 

σ2

 

Aρχηγός της εκπαιδευτικής επίσκεψηςΟ διευθυντής μας κ. Σπηλιωτόπουλος Κων/νος

Συνοδοί:  οι κ. Παπανδρικοπούλου Αρετή, Μαθηματικός

                Δημακοπούλου Ανδριάνα, Βιολόγος

                Παρασκευοπούλου Ανδριάνα, Φιλόλογος

 

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση