Εκπαιδευτική Επίσκεψη της Α τάξης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών

μουσειο

Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023 οι μαθητές/τριες της Α τάξης  πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο  Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που παρακολούθησαν και συμμετείχαν είχε τίτλο: «Το μέλαν και το ερυθρόν – Γνωριμία με τα αρχαία ελληνικά αγγεία της συλλογής του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών».

 Με αφορμή την έκθεση στο Φουαγιέ του μουσείου, όπου παρουσιάζονται μελανόμορφα και ερυθρόμορφα αγγεία του αττικού Κεραμεικού, αλλά και του κορινθιακού, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία μέσα από προβολές, αλλά και διαδραστικά παιχνίδια, να μάθουν τις τεχνικές κατασκευής και την χρήση των αγγείων αλλά και να γνωρίσουν τις ποικίλες όψεις της καθημερινής ζωής στην αρχαία Ελλάδα.

Αρχικά έγινε παρουσίαση των διαφορετικών τύπων αγγείων και εκτενής αναφορά στη χρησιμότητα αυτών στην καθημερινή ζωή των αρχαίων Ελλήνων. Παρουσιάστηκαν επίσης τα υλικά που χρησιμοποιούνταν για την κατασκευή αυτών αλλά και τα εργαλεία-μέσα παρασκευής όπως ο κλίβανος.

μουσειο3μουσ6

 

μουσ8

 

Στη συνέχεια έγινε αναφορά στις παραστάσεις των αγγείων  με τη βοήθεια animation και  τα παιδιά συμμετείχαν σε ένα διαδραστικό παιχνίδι/κουίζ γνώσεων μέσω του εργαλείου kahoot.

 

μουσ4

 

 

μουσ5

 

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στους χώρους του μουσείου.

μουσειο1

 

μουσειο2

 

μουσ 7

Η υπεύθυνη καθηγήτρια της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν η εκπαιδευτικός  κ.Ταραμπέρη Αφροδίτη.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση