Συμμετοχή του σχολείου μας στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής!

Το 7ο Γυμνάσιο είναι ένα από τα  1821 σχολεία της χώρας –κατόπιν αίτησής μας- στα οποία διανεμήθηκαν kit ρομποτικής στο πλαίσιο της δράσης « Μικρή Επανάσταση στην Εκπαίδευση: Αναδεικνύουμε τις Ψηφιακές Δεξιότητες των Ελλήνων του Αύριο… » και αφορά στην εκπαίδευση μαθητών/τριών στη ρομποτική, στη μηχανική και στον προγραμματισμό.

Η εισαγωγή καινοτόμων πρακτικών και εργαλείων, όπως είναι και τα kit ρομποτικής, παρέχει τη δυνατότητα στα παιδιά να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους με βιωματικό τρόπο και να αξιοποιήσουν τις νέες επιστήμες και τεχνολογίες.

Παράλληλα στο σχολείο μας δημιουργήθηκε ομάδα που εργάστηκε με την  καθηγήτρια Πληροφορικής κ.Γιαννικοπούλου Χρυσούλα, η οποία, αφού επιμορφώθηκε, καθοδήγησε την ομάδα να περάσει και από τα τρία στάδια ρομποτικής: κατασκευή, προγραμματισμός και αποσυναρμολόγηση ενός ρομπότ και να εμβαθύνει στις πρακτικές της.

Με τη δράση αυτή το σχολείο μας συμμετείχε στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής ,που πραγματοποιήθηκε στις 3-3-24 στο Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Πατρών.

 

ρ1σ

 

Εκεί, η ομάδα μας κατασκεύασε ένα ρομποτάκι, που ονόμασαν Εύα, το οποίο λειτουργούσε σαν πυξίδα προσανατολισμού για να προσδιορίζει, με την κίνησή του, τα σημεία του ορίζοντα!!!

Οι μαθήτριες της Γ τάξης  που αποτελούσαν την ομάδα ,Γκούβα Αλεξάνδρα-Μαρία, Καψή Μάρθα, Κόγκου Ελένη και Μίαρη Μαρκέλλα, πήραν έπαινο για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό και χαρούμενες μας υποσχέθηκαν ότι θα βάλουν μπροστά να κατασκευάσουν ένα ρομπότ που θα κάνει όλες τις δουλειές του σπιτιού,χωρίς καν να του δίνουμε οδηγίες και μάλιστα με πολύ μικρό κόστος!

 

ρ2σ

 

ρ3σ

Συγχαρητήρια στις μαθήτριες μας και στην υπεύθυνη καθηγήτριά τους για την αξιέπαινη προσπάθειά τους!Περιμένουμε με ανυπομονησία τις επόμενες κατασκευές τους και ειδικά αυτή που μας υποσχέθηκαν!

 

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση