Σχολική γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

επ

                                 Η Έξοδος του Μεσολογγίου, Βρυζάκης Θεόδωρος

 

Στις 22.03.2024 πραγματοποιήθηκε η σχολική μας γιορτή στο πλαίσιο της επετείου για την 25η Μαρτίου 1821. Τη γιορτή ανέλαβαν να παρουσιάσουν οι μαθητές της  Α τάξης κυρίως.

 Οι μαθητές του σχολείου, με την καθοδήγηση των υπεύθυνων για τη γιορτή καθηγητριών Ταραμπέρη Αφροδίτης και Οικονομοπούλου Ασημούλας, παρουσίασαν τα γεγονότα και τους πρωταγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης μέσα από πεζά και ποιητικά κείμενα, πίνακες ζωγραφικής, κείμενα δημιουργικής γραφής των ίδιων των μαθητών.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε στους παρευρισκόμενους η αναφορά στα ονόματα των δρόμων που βρίσκονται γύρω από το σχολείο μας και που τα περισσότερα ανήκουν σε ήρωες της επανάστασης, γνωστούς και άγνωστους, των οποίων τη συμβολή στην Ελληνική Επανάσταση αφηγήθηκαν οι μαθητές.

Τη γιορτή εμπλούτισαν για άλλη μια φορά τα διαχρονικά τραγούδια από την χορωδία μας, οι  υπέροχοι χοροί-τους οποίους δίδαξε στους μαθητές  η καθηγήτρια μουσικής του σχολείου μας κ. Γεωργαλή Σοφία– και ο στολισμός του χώρου, τον οποίο επιμελήθηκε η καθηγήτρια των Εικαστικών κ. Παπαθεοδώρου Δήμητρα.

Το αφιέρωμα της 25ης Μαρτίου 1821 ήταν μία υπενθύμιση των ιστορικών γεγονότων, αλλά και μια γιορτή για τους μαθητές που συνέβαλαν στη δημιουργία του. Η εκδήλωση προκάλεσε συναισθήματα υπερηφάνειας για τους αγώνες των Ελλήνων, αλλά και προβληματισμό για τη διχόνοια και τις ξένες επεμβάσεις εκείνης της εποχής που θυμίζουν πολλά από τη σημερινή κακοδαιμονία μας…

Το μήνυμα  ήταν σαφές: η ελευθερία είναι αγαθό που αξίζει τον αγώνα και τις θυσίες!

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους για την εξαιρετική προσπάθεια!!!

Στη συνέχεια αντιπροσωπεία από μαθητές του σχολείου μας ,συνοδευόμενοι από τον γυμναστή μας κ. Τομαρά Δημήτρη,  παρευρέθηκαν σε επετειακή εκδήλωση στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης όπου κατατέθηκαν στεφάνια στο Μνημείο Πεσόντων, ενώ έγινε ανάγνωση του όρκου των Αγωνιστών 1821 από τη μαθήτρια της Β τάξης του σχολείου μας, Σκούτα Μαρίνα.

 

ορκος

 

ορκος2

 

 

Μπράβο Μαρίνα, μας έβγαλες ασπροπρόσωπους!

 

Για να δείτε το βίντεο με φωτογραφίες από τη σχολική μας γιορτή πατήστε εδώ.

 Βάλτε το σε πλήρη οθόνη.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση