Μουσείο Τεχνολογίας στο σχολείο μας!

μ4

 

Στο πλαίσιο της Εσωτερικής Αξιολόγησης της σχολικής μονάδας, οι καθηγήτριες Γιαννικοπούλου Χρυσούλα, Πληροφορικής, Νικολοπούλου Αριστέα, Τεχνολογίας και Ταραμπέρη Αφροδίτη,  Γερμανικών, προχώρησαν στη δημιουργία Μουσείου  Τεχνολογικών Κατασκευών και Εκθεμάτων, αξιοποιώντας με αυτό τον τρόπο τη διαχρονική πορεία της τεχνολογίας.

Σε συνεργασία με τους γονείς, την τοπική κοινωνία καθώς και τη συμμετοχή και των ίδιων των μαθητών/τριών βρέθηκε και παρουσιάζεται  υλικό «μιας άλλης γενιάς», όπως μηχανήματα αναλογικού ήχου (φωνόγραφοι, μαγνητόφωνα, μπομπινόφωνα, ραδιόφωνα, , τηλέφωνα κ.α.), καθώς και αναλογικής εικόνας (φωτογραφικές μηχανές ).Παράλληλα με αυτά εκτίθενται αντικείμενα παλιότερων εποχών που  δεν χρησιμοποιούνται πλέον. Επιπλέον παρουσιάζονται κατασκευές των μαθητών μας στο μάθημα της Τεχνολογίας καθώς  και κατασκευές Ρομποτικής,  που δείχνουν την εξέλιξη της Τεχνολογίας  έως σήμερα.

 

μ1

 

μ2

 

Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι η ανάπτυξη της παρατηρητικότητας των μαθητών, της ανακάλυψης και τελικά της γνώσης μέσω των εκθεμάτων αυτών. Προκειμένου όμως να ολοκληρωθεί  η προσπάθεια αυτή ζητάμε τη στήριξή σας. Η θεματική πληρότητα του Μουσείου μας εξαρτάται από τη βοήθεια όλων. Γι’ αυτό όποιος επιθυμεί να κάνει δωρεά  στο Μουσείο μας κάποια συσκευή ή  αντικείμενο «παλιάς εποχής»,  να επικοινωνήσει με το σχολείο μας. Ο ενθουσιασμός και το ενδιαφέρον των μαθητών μας για τη δημιουργία ενός τέτοιου μουσείου είναι για όλους μας η μεγαλύτερη ικανοποίηση.

 

μ3

 

 

Δείτε κάποια από  τα εκθέματα του Μουσείου μας πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο

Μουσείο Τεχνολογίας

 

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση