Εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ τάξης στην Εστία Επιστημών Πάτρας

 

Κτήριο Εστίας Επιστημών Πάτρας

 

Την Παρασκευή 26/1/24 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ τάξης παρακολούθησαν στην Εστία Επιστημών Πάτρας ημερίδα για το έργο Gamework Erasmus+, την οποία διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Πατρών σε συνεργασία με το Αρσάκειο Λύκειο.

Εκεί, μαζί με τους μαθητές του Γυμνασίου Ρίου, Αγίου Βασιλείου και Αρσακείου, παρακολούθησαν την παρουσίαση μιας νέας πιλοτικής διαδικτυακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας με χρήση στοιχείων gamification.

 

 

εσ1σ

εσ2σ

 

Στη συνέχεια, μέσω τριών εργαστηρίων, μπόρεσαν να εισέλθουν στο περιβάλλον της πλατφόρμας και να αλληλοεπιδράσουν.Κατά τη διάρκεια όλων των εργαστηρίων οι δραστηριότητες παρακολουθούνταν από το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Παράλληλα ενημερώθηκαν για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα των αερομεταφορών και χρησιμοποίησαν γυαλιά εικονικής πραγματικότητας προσπαθώντας να επισκευάσουν προβλήματα σε ένα εικονικό αεροδρόμιο!

 

εσ3σ

 

εσ4σ

 

εσ5σ

Τέλος και τα τέσσερα σχολεία συμμετείχαν σε έναν online διαγωνισμό όπου νικήτρια του διαγωνισμού ανακηρύχθηκε η μαθήτρια του σχολείου μας Πατρικοβασιλάκου Αλεξάνδρα η οποία κέρδισε το  μεγάλο δώρο…μια μέρα στα εργαστήρια της Εστίας Επιστημών για να παίξει σε όποια πλατφόρμα θέλει!

Μπράβο Αλεξάνδρα που τους έβαλες τα…γυαλιά!!!!

 

εσ6σ

 

Οι μαθητές γύρισαν κατενθουσιασμένοι από την εκπαιδευτική επίσκεψη καθώς ήρθαν σε επαφή με κάτι πρωτόγνωρο γι’ αυτούς και απαίτησαν να γίνονται τα μαθήματα στο σχολείο με τη χρήση γυαλιών εικονικής πραγματικότητας, κάτι που τους εξηγήσαμε ότι είναι αδύνατο να συμβεί παρά μόνο σε ένα παράλληλο σύμπαν…

 

Υπεύθυνος καθηγητής της εκπαιδευτικής επίσκεψης : Σπηλιωτόπουλος Κωνσταντίνος, Μηχανολόγος-Μηχανικός

Συνοδοί καθηγητές : Παπαδοπούλου Καλλιόπη, Φιλόλογος

                                       Ταραμπέρη Αφροδίτη, Γερμανικής Γλώσσας

                                       Παπαγγελοπούλου Κωνσταντίνα, Γαλλικής Γλώσσας

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση