Εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ τάξης στη Βουλή των Ελλήνων-Ιανουάριος 2024

βουλη

 

Τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ τάξης πραγματοποίησαν την καθιερωμένη πλέον εκπαιδευτική επίσκεψη στη Bουλή των Ελλήνων στο πλαίσιο του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο κτίριο της Βουλής και έμαθαν  την ιστορία του κτιρίου και σημαντικές στιγμές της ιστορίας της νεότερης Ελλάδας. Ενημερώθηκαν  για τη λειτουργία του Κοινοβουλίου και για τις βασικές αρχές και αξίες του δημοκρατικού πολιτεύματος.

 Ξεναγήθηκαν στην έκθεση της αίθουσας «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου κυριαρχεί η μνημειακή ζωγραφική

ζωφόρος με σκηνές από κομβικά πολεμικά και διπλωματικά επεισόδια της επαναστατικής περιόδου.

Η συγκεκριμένη αίθουσα αποτελεί μια από τις πιο ιστορικές αλλά και τις πιο όμορφες αίθουσες του Μεγάρου της Βουλής. Η ιστορική Αίθουσα Τροπαίων και Υπασπιστών του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων, σήμερα αποκαλούμενη “Αίθουσα Ελευθέριος Βενιζέλος”,  κοσμείται από ένα σύνολο μνημειακών τοιχογραφιών.

 

βενιζελος

 

Επισκέφτηκαν επίσης την Αίθουσα της Ολομέλειας  της Βουλής και κάθισαν στα έδρανα των βουλευτών! Μπαίνοντας για λίγο στη θέση των βουλευτών, συζήτησαν για το πώς θα μπορούσαν να αλλάξουν το παρόν και το  μέλλον της Ελλάδας αν ήταν βουλευτές, επινόησαν μάλιστα και το όνομα του κόμματος στο οποίο θα ανήκαν! ΒΑ.ΜΑ ήταν το όνομα του κόμματος, από τα αρχικά των λέξεων  «Βασανισμένοι Μαθητές» !!!!!!

 

βουλη1σ

 

βουλη2σ

 

βουλη3σ

 

βουλη4σ

 

βουλη5σ

 

Στο τέλος έβγαλαν και την καθιερωμένη φωτογραφία στα σκαλιά του Μεγάρου της  Βουλής.

 

βουλη6σ

 

βουλη7σ

 

βουλη8σ

 

Πριν μπουν στο λεωφορείο για να επιστρέψουν, έκαναν μια βόλτα στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη και μετά στην Ερμού όπου έφαγαν, χάζεψαν στα μαγαζιά και ψώνισαν.

Οι φωτογραφίες περιέχουν τοποθέτηση προïόντων!

 

βουλη9σ

 

βουλη10σ

 

βουλη11σ

 

Μαθητές/τριες και καθηγητές γύρισαν ευχαριστημένοι/ες από τη διδακτική επίσκεψη θεωρώντας την μια ξεχωριστή εμπειρία!

Η υπεύθυνη καθηγήτρια της επίσκεψης ήταν η κ. Χριστάκου Δέσποινα, καθηγήτρια Κοινωνικών Eπιστημών.

Συνοδοί ήταν η κ. Παπαδοπούλου Καλλιόπη, Φιλόλογος, η κ. Ταραμπέρη Αφροδίτη, Γαλλικής Γλώσσας και ο διευθυντής μας κ. Σπηλιωτόπουλος Κωνσταντίνος.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση