Αρχαιολογικό Μουσείο-2017

Συμμετοχή στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Αρχαιολογικού Μουσείου Πάτρας

«Γνωριμία με το Ρωμαϊκό Ωδείο».

Το Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας επισκέφτηκε η Γ’ Τάξη του σχολείου μας την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017 συμμετέχοντας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Αρχαιολογικού Μουσείου Πάτρας «Γνωριμία με το Ρωμαϊκό Ωδείο». Οι μαθητές με την καθοδήγηση της αρχαιολόγου κ. Μανιάκη Άρτεμις , είχαν την ευκαιρία να  γνωρίσουν το Ρωμαϊκό Ωδείο και να ανακαλύψουν τα μέρη του βιωματικά, ενώ ταυτόχρονα πληροφορήθηκαν την ιστορία του διαμέσου των αιώνων.

Με οδηγό ένα χάρτινο εισιτήριο θεάτρου από την ρωμαϊκή Πομπηία, οι μαθητές εισήλθαν στον χώρο και ανέβηκαν στη σκηνή, όπου συμμετείχαν σε ένα πρωτότυπο παιχνίδι ανακάλυψης και φαντασίας ειδικά σχεδιασμένο για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Πληροφορήθηκαν έτσι με τρόπο βιωματικό τον σκοπό κατασκευής του Ωδείου, τα υλικά κατασκευής του, τη χρήση του ανά τους αιώνες, τα μέρη του αλλά και την ανασκαφή και την αναστήλωσή του με μαρμάρινη επικάλυψη (1959-1963) από τον πατρινό αρχιτέκτονα Ιωάννη Βασιλείου.

Οι μαθητές με την εμπειρία τους αυτή ήρθαν σε επαφή με το ρωμαϊκό παρελθόν της Πάτρας και γνώρισαν ένα σημαντικό μνημείο του τόπου τους!

Η επίσκεψη είχε σχεδιαστεί από την κα Πότου Αναστασία, ΠΕ02 στο πλαίσιο του μαθήματος «Ελένη» του Ευριπίδη και τους μαθητές συνόδεψαν οι καθηγήτριές τους κα Βλάχου Σουσάνα ΠΕ 04, η κα Ταραμπέρη Αφροδίτη ΠΕ07, η κα Νικολοπούλου Αριστέα ΠΕ18 και η κα Παναγιωτακοπούλου Ιωάννα ΠΕ05 .

IMG_4131 IMG_4132
IMG_4136 IMG_4134
IMG_4137 IMG_4137

 

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση