Εκπαιδευτική επίσκεψη τμημάτων της Γ τάξης στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας

γαλλικο

 

Στο πλαίσιο του μαθήματος των Γαλλικών την Τρίτη 9 Μαΐου 2023 οι μαθητές/τριες του Γ1 τμήματος και οι μαθητές/τριες του Γ2 τμήματος που κάνουν Γαλλικά επισκέφτηκαν την έκθεση “Ανακαλύπτοντας το Γαλλικό αυτοκίνητο μέσα από τις συλλογές του Εθνικού Μουσείου Αυτοκινήτου στη Milhouse της Γαλλίας” που φιλοξενείται στο  Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας,στο πλαίσιο του Εορτασμού της Γαλλοφωνίας.

Η έκθεση βασίζεται σε υλικό που έχει παραχωρήσει το Εθνικό Μουσείο αυτοκινήτου της Mulhouse. Μέσα από 15 αφίσες παρουσιάζει την ιστορία του Γαλλικού αυτοκινήτου, ξεδιπλώνει τα μυστικά εξέλιξής του και τις σημαντικές στιγμές του και  ενημερώνει για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, το πώς το αυτοκίνητο σχετίζεται με την εποχή του, τι επηρεάζει τον σχεδιασμό του, καθώς και θέματα ενέργειας που απασχόλησαν την κατασκευή του αυτοκινήτου από τα πρώτα αυτοκίνητα έως και σήμερα.

γαλ4

 

γαλ1

 

γαλ2

 

γαλ3

 

Η έκθεση είναι εμπλουτισμένη με υλικό που προσέφερε το Εργαστήριο Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών μέσω του Διευθυντή του καθηγητή Δημήτρη Μούρτζη, και ιδιώτες, καθώς και πειράματα επίδειξης.

 

γαλ6

 

γαλ7

 

Οι μαθητές/μαθήτριες είχαν επίσης τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικές δράσεις.

 

γαλ5

 

Η υπεύθυνη της διδακτικής επίσκεψης ήταν  η κ.Μαγκλάρα Βασιλική,Γαλλικών.

Συνοδός καθηγήτρια ήταν η κ.Γιαννικοπούλου Αριστέα ,Τεχνολόγος

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση