Εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ τάξης στη Βουλή των Ελλήνων-Ιανουάριος 2023

4

 

Στις 27 Ιανουαρίου ημέρα Παρασκευή οι μαθητές της Γ΄ τάξης πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων. Εκεί, ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του Κοινοβουλίου και ξεναγήθηκαν στην έκθεση της αίθουσας «Ελευθέριος Βενιζέλος»,όπου  έμαθαν την ιστορία του κτιρίου και παρακολούθησαν μια ανασκόπηση της Ιστορίας της Νεότερης Ελλάδας,όπως απεικονίζεται στη ζωγραφική ζωφόρο της αίθουσας.

Η συγκεκριμένη αίθουσα αποτελεί μια από τις πιο ιστορικές αλλά και τις πιο όμορφες αίθουσες του Μεγάρου της Βουλής. Η ιστορική Αίθουσα Τροπαίων και Υπασπιστών του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων, σήμερα αποκαλούμενη “Αίθουσα Ελευθέριος Βενιζέλος”, κοσμείται από ένα σύνολο μνημειακών τοιχογραφιών.

 

1

 

 

2

 

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής και επειδή η επίσκεψή τους συνέπεσε με ώρα λειτουργίας του Κοινοβουλίου,παρακολούθησαν τη συνεδρίαση– αφού τους καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Βουλής- και συγκεκριμένα την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ,η οποία ήταν σχετική με την πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης.Το γεγονός αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς ελάχιστα σχολεία που επισκέπτονται την Βουλή έχουν την τύχη να παρακολουθήσουν μια συνεδρίασή της ,έστω και για λίγο.Στον χώρο αυτό απαγορευόταν αυστηρά η φωτογράφιση.

 

Κατά την επιστροφή τους στην Πάτρα,ενημερώθηκαν απο τις συνοδούς καθηγήτριές τους για την Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος και ημέρα μνήμης των Ελλήνων Εβραίων μαρτύρων και ηρώων του Ολοκαυτώματος και συζήτησαν μαζί τους για τη σημασία της ημέρας αυτής.

Μαθητές και καθηγήτριες γύρισαν ευχαριστημένοι/ες από τη διδακτική επίσκεψη θεωρώντας την μια ξεχωριστή εμπειρία!

Η υπεύθυνη καθηγήτρια της επίσκεψης ήταν η κ.Χριστάκου Δέσποινα,καθηγήτρια Κοινωνικών Eπιστημών.

Συνοδοί ήταν η κ.Παπαδοπούλου Καλλιόπη,Φιλόλογος και η κ.Βλάχου Σουσάνα,Φυσικός.

 

5

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση