Πρώτες Βοήθειες και Ασφάλεια στο Σχολείο μας

πρωτες

 

Και επειδή οι μαθητές μας, ζωή να ‘χουνε, δεν στέκονται σε μια μεριά και τρέχουν, χοροπηδούν, κάνουν «ταρζανιές» και ενίοτε τσακίζονται,  και επειδή κάποιες φορές συμβαίνουν και πιο σοβαρά περιστατικά, οι καθηγητές του σχολείου μας αποφάσισαν να επιμορφωθούν για μια ακόμα φορά πάνω στις Πρώτες Βοήθειες, έτσι ώστε να είναι σε θέση να τις προσφέρουν στους μαθητές όποτε παραστεί ανάγκη.

Έτσι, στις 27 Μαρτίου του 2024,  παρακολούθησαν ένα Πρόγραμμα Ενδοσχολικής Επιμόρφωσης με θέμα

«Πρώτες Βοήθειες και Ασφάλεια στο Σχολείο»

που πραγματοποιήθηκε στο 2ο Γυμνάσιο Πάτρας.

Το Βιωματικό αυτό σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών ήταν μια διασχολική συνεργασία των εκπαιδευτικών του 10ου Λυκείου, του 2ου, 3ου και 7ου Γυμνασίου Πατρών. Φυσικά παρευρέθηκαν και οι διευθυντές των σχολείων αυτών.

Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής του Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού παρουσίασε στους εκπαιδευτικούς βασικές γνώσεις πρώτων βοηθειών και τεχνικές άμεσης αντιμετώπισης καθημερινών ατυχημάτων και ζητημάτων υγείας και σωματικής ακεραιότητας : Βασικές αρχές πρώτων βοηθειών, πνιγμονή, καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, αιμορραγίες και τραύματα, επείγοντα περιστατικά (αξιολόγηση) με στόχο   να είναι σε θέση να προσφέρουν αποτελεσματική βοήθεια με ασφάλεια σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό χρειαστεί μέχρι να έρθουν οι αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

 

πα1

 

πα2

 

Το σεμινάριο παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και ενεργή συμμετοχή οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας οι οποίοι βεβαίως στο τέλος  ευχήθηκαν όλα αυτά που έμαθαν αχρείαστα να τους είναι!

 

πα3

 

πα4

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση