Επίσκεψη του Α1 τμήματος στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας

image001

 

Την Τρίτη 2 Απριλίου 2024, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Α1 τμήματος του σχολείου μας στο πλαίσιο του μαθήματος των Γαλλικών και του εορτασμού της Γαλλοφωνίας, επισκέφθηκαν με την καθηγήτριά τους κα Παπαγγελοπούλου Κωνσταντίνα και με συνοδό την εκπαιδευτικό κα Ανδριάνα Δημακοπούλου την περιοδική έκθεση με τίτλο «1822-1895 Από τον Λουί στον Παστέρ» στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας.

Η Έκθεση διοργανώθηκε από το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας ΠΠ και το Γαλλικό  Ινστιτούτο Ελλάδας στην Πάτρα,  με αφορμή τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Λουί Παστέρ.

 

παστε

 

Εκεί, οι μαθητές μας πήραν μέρος σε ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές δράσεις από ομάδες φοιτητών από τα τμήματα Βιολογίας, Χημείας στο πλαίσιο του Προγράμματος Παιδαγωγικής Επάρκειας και από τα τμήματα Ιστορίας και Αρχαιολογίας και πρώην Μουσειολογίας στο πλαίσιο Εθελοντισμού.

 Παρακολούθησαν βίντεο με πληροφορίες για τον Λουί Παστέρ, έμαθαν για τη σημασία των εμβολίων, πήραν μέρος σε παιχνίδια μέσω ψηφιακών εργαλείων, είδαν αφίσες με κείμενα στην γαλλική γλώσσα και τέλος συμμετείχαν σε παιχνίδι λεξιλογικού περιεχομένου.

 

Για να δείτε το βίντεο με φωτογραφίες από την επίσκεψη στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας, πατήστε εδώ.

Βάλτε το σε πλήρη οθόνη

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση