Εκπαιδευτική δράση της Α τάξης για την Παγκόσμια ημέρα Αδέσποτων Ζώων

αδ1

 

Η 4η Απριλίου γιορτάζεται ως η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από φιλοζωικές οργανώσεις της Ολλανδίας με στόχο την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας για την τύχη εκατομμυρίων ζώων που διαβιούν σε άθλιες συνθήκες. Η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων αποτελεί μια υπενθύμιση ότι πολλά αδέσποτα ζώα χρειάζονται τη φροντίδα μας και ψάχνουν αγκαλιές

Έτσι, με  αφορμή αυτή τη Παγκόσμια ημέρα και στο πλαίσιο της Εσωτερικής Αξιολόγησης της σχολικής μονάδας, την Παρασκευή 12/4/24 οι μαθητές/τριες  της Α’ τάξης  είχαν την ευκαιρία να  παρακολουθήσουν την ταινία με τίτλο ‘’Re-Action’’. Πρόκειται για τη  νέα μη- εμπορική ταινία της  Ελληνικής Φιλοζωικής, η οποία τελεί υπό την Αιγίδα της UNESCO Πειραιώς & Νήσων, της Πανελλαδικής Φιλοζωικής & Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας ΠΦΠΟ, του Ιδρύματος Κοινωνικής Εργασίας “Χατζηπατέρειο” & του Κέντρου «Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος». Το θέμα της ταινίας είναι οι περιπέτειες της σκυλίτσας Roxy για την υπεράσπιση και τη βοήθεια των τετράποδων φίλων της.

 

αδ8

 

Η δράση αυτή στόχευε στην ανάπτυξη  δεξιοτήτων  ενσυναίσθησης, αναγνώρισης και  σεβασμού προς τα αδέσποτα. Ειδικότερα ο σκοπός  προβολής αυτής της ταινίας ήταν η εκπαίδευση, η ενημέρωση και ο ‘’προβληματισμός’’ των παιδιών σχετικά με τα κατοικίδια ζώα αλλά και την ευεργετική δράση που ασκούν στις ευπαθείς ομάδες (παιδιά ΑΜΕΑ, ηλικιωμένοι άνθρωποι, καταθλιπτικοί άνθρωποι, άτομα με προβλήματα όρασης κλπ. ) Επιπλέον οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να αναστοχαστούν και να προβληματιστούν για τις απώλειες και τις στερήσεις των αδέσποτων ζώων και να συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας και της ζωής αυτών.  

Στη συνέχεια οι μαθητές έφτιαξαν τις δικές τους δημιουργίες με θέμα τα ζώα.

 

αδ

 

ζωοφιλία

 

Υπεύθυνες δράσης

κ. Παπανδρικοπούλου Αρετή, μαθηματικός

κ. Δημακοπούλου Ανδριάνα, βιολόγος

κ. Παρασκευοπούλου Ανδριάνα, φιλόλογος

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση