Εκλογές 15μελούς σχολικού μαθητικού συμβουλίου την Πέμπτη 5/10/23

15μελες

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Την Πέμπτη 5/10/23 θα πραγματοποιηθούν οι 4 πρώτες διδακτικές ώρες. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η Γ.Σ των μαθητών του σχολείου και οι εκλογές για την ανάδειξη του 15μελούς μαθητικού τους συμβουλίου.

Οι μαθητές με τη λήξη της ψηφοφορίας θα αποχωρήσουν  από το σχολείο, ΕΚΤΟΣ  των μελών της Εφορευτικής Επιτροπής (ένας μαθητής από κάθε τμήμα, που πρέπει να παραμείνει στο σχολείο  μέχρι την καταμέτρηση των ψήφων και την καταγραφή των αποτελεσμάτων στο συγκεντρωτικό πίνακα σταυροδοσίας προκειμένου να βγουν τα τελικά αποτελέσματα.)

Εκτιμώμενη  ώρα αποχώρησης των μαθητών από το σχολείο: 12.30 μμ.

 

Βασικές αρμοδιότητες του 5μελούς και του 15μελούς

Οι βασικές αρμοδιότητες του 5μελούς και του 15μελούς, όπως προβλέπονται στον «Κανονισμό λειτουργίας των μαθητικών κοινοτήτων” (Υπ. Απόφαση 23.613/6/Γ2/4094/86), είναι:

  • Το 5μελές και το 15μελές μεταφέρουν τα αιτήματα ή παράπονα των μαθητών ενός τμήματος ή του σχολείου αντίστοιχα στον Διευθυντή και τον Σύλλογο των Καθηγητών (άρθρο 2, παρ. 2, 10)
  • Το προεδρείο του 15μελούς συμμετέχει στις συνεδριάσεις του συλλόγου των καθηγητών όταν συζητιούνται πολιτιστικές, αθλητικές και γενικά μαθητικές δραστηριότητες (επισκέψεις, εκδρομές, διοργάνωση σχολικών γιορτών κ.ά.) (άρθρο 6, παρ. 3)
  • Όταν ο σύλλογος των καθηγητών συζητάει για την επιβολή ποινής σε έναν μαθητή, στην συζήτηση συμμετέχει με δικαίωμα λόγου το τριμελές προεδρείο του 15μελους, ο πρόεδρος του τμήματος του μαθητή και φυσικά ο μαθητής που έχει δικαίωμα απολογίας. Οι μαθητές αποχωρούν την ώρα της συζήτησης των καθηγητών για την τελική τους απόφαση (άρθρο 5)
  • Το 5μελές και το 15μελές σε συνεννόηση και με την έγκριση του Διευθυντή και του Συλλόγου Καθηγητών μπορεί να διοργανώνει καλλιτεχνικές και αθλητικές εκδηλώσεις, όπως επιστημονικές συζητήσεις, μουσικές συναυλίες, εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις, αθλητικούς αγώνες και να ιδρύει ομίλους ανάλογα με τα ενδιαφέροντα των μαθητών (κινηματογραφικός όμιλος, θεατρικός, φωτογραφικός κ.λπ.). Οι συνεδριάσεις αυτών των ομίλων γίνονται εκτός διδακτικών ωρών (άρθρο 6, παρ. 2)
  • Με πρωτοβουλία του 5μελούς και του 15μελούς μπορούν να εκδίδονται έντυπα(σχολικό περιοδικό, εφημερίδα, ενημερωτικά έντυπα) από τους μαθητές για την ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων με τους συμμαθητές τους ή και τους άλλους φορείς του σχολείου. Την ευθύνη για τη σύνταξη του περιοδικού ή της εφημερίδας την έχει συντακτική επιτροπή που αποτελείται από μέλη της μαθητικής κοινότητας. Καθηγητής – σύμβουλος, ορίζεται από το σύλλογο των καθηγητών, για τη συμπαράσταση και βοήθεια στην έκδοση των εντύπων (άρθρο 6, παρ. 4β)
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση