«Πολιορκώντας το κάστρο της Πάτρας, μια άγνωστη ιστορία»-Μάρτιος 2023

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και  σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας,οι μαθητές της Γ τάξης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κάστρο Πατρών,στις 22 και 23 Μαρτίου 2023,  με σκοπό να συμμετάσχουν στο επιμέρους πρόγραμμα  «Πολιορκώντας το Κάστρο Πάτρας, μία άγνωστη ιστορία» το οποίο εκπονήθηκε από την Υπεύθυνη της Εφορείας κ. Μαγκανιώτη Ειρήνη και  να γνωρίσουν έτσι  πτυχές της τοπικής ιστορίας .

 Ειδικότερα οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη μακρόχρονη πολιορκία της Πάτρας και του Κάστρου της, η οποία είχε διάρκεια επτά έτη (1821-1828) και ολοκληρώθηκε με την παράδοση του Kάστρου, στις 18 Οκτωβρίου 1828, στον Γάλλο στρατηγό Maison.

 

1.1

 

Το πρόγραμμα περιελάμβανε συνοπτική παρουσίαση των κυριότερων γεγονότων της πολυετούς πολιορκίας του Κάστρου σε μορφή αφήγησης με παιγνιώδη, βιωματικό τρόπο και ταυτόχρονη δραματοποίηση εκ μέρους των μαθητών.

Πιο συγκεκριμένα,οι μαθητές γνώρισαν τους αφανείς ήρωες της Επανάστασης και ,παίρνοντας τα όπλα και τα σπαθιά τους και φορώντας τα καπέλα τους,αναβίωσαν μάχες και συνελεύσεις, που διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της πόλης. 

7.1

 

6.1

 

4.1

 

8 2

 

Τους μαθητές,που ενθουσιάστηκαν από το πρόγραμμα,συνόδεψαν οι καθηγητές :

Χριστάκου Δέσποινα, Κοινωνικών Eπιστημών

Εφέπουλος Κωνσταντίνος,Γυμναστής

Θωμάκου Αναστασία- Θεοδοσάτου Αρετή,φιλόλογοι

Ταραμπέρη Αφροδίτη,Μαγκλάρα Βασιλικη,Ξένων Γλωσσών

Υπεύθυνη της διδακτικής επίσκεψης ήταν η κ.Παπαδοπούλου Καλλιόπη,Φιλόλογος

 

2.1

 

3.1

 

5.1

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση