Εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ τάξης στη γκαλερί Cube-Μάρτιος 2023

Στο πλαίσιο του μαθήματος της  Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής  και της ενότητας «Ατομικά δικαιώματα» ,οι μαθητές της Γ τάξης,στις 7 και 10 Μαρτίου 2023, επισκέφτηκαν τη γκαλερί Cube, η οποία φιλοξενεί μια διαδραστική ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης με τίτλο Sketchbook 4 Human Rights, στηρίζοντας την σημαντική προσπάθεια που γίνεται μέσα από το Art for Social Change για έναν βιώσιμο κόσμο χωρίς διακρίσεις, όπου η τέχνη θα αποτελεί το όχημα για συλλογική δράση και κοινωνική αλλαγή.

Πρόκειται για μια έκθεση συνολικής παρουσίασης του Sketchbook 4 Human Rights Project, το
πρώτο παγκόσμιο project που δημιουργεί βιβλιοθήκη από sketchbooks καλλιτεχνών, βασισμένα
και εμπνευσμένα από τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και  αποτελεί ερέθισμα και όχημα δημιουργίας, ευαισθητοποίησης και ανοιχτού διαλόγου.

 

6

 

 

 

 

 

 

 

 

1211

 

 

 

 

 

79

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13

 

 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές θαύμασαν   μια σειρά από Sketchbooks καλλιτεχνών, δημιουργημένα αποκλειστικά για τους σκοπούς του project.

 

8

 

2 2

 

 

Παράλληλα  η άμεση επαφή με τα εκθέματα δημιούργησε τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε οι μαθητές να γνωρίσουν και να ευαισθητοποιηθούν στα Ανθρώπινα Δικαιώματα, να συζητήσουν  γι’ αυτά και να αλληλεπιδράσουν με τον χώρο, αφήνοντας προσωπικά μηνύματα.  Δίνοντας φωνή σε όσα μας απασχολούν, ερχόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην αλλαγή  για μια ισότιμη κοινωνία!

Η υπεύθυνη καθηγήτρια της επίσκεψης ήταν η κ.Χριστάκου Δέσποινα,καθηγήτρια Κοινωνικών Eπιστημών.

 

4 2

 

 

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση