ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ -ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ

0

Συγγραφέας: 7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 28-02-2020

Ένα πολιτιστικό-διαθρησκευτικό περίπατο και γνωριμία με τα τα θρησκευτικά μνημεία και την ιστορία της παλιάς πόλης της Κέρκυρας έκαναν τα παιδιά της Γ’ Γυμνασίου του σχολείου μας το πρωινό της Τετάρτης 26 Φεβρουαρίου 2020, με την συνοδεία του διευθυντή κ. Αλαμάνου, των υποδιευθυντριών κ. Γραμμένου, κ. Ζολώτα και του καθηγητή π. Μουρτζανού.
Ο περίπατος ξεκίνησε από τον Ντόμο των ρωμαιοκαθολικών, όπου ο Αρχιεπίσκοπος των εν Κερκύρα Ρωμαιοκαθολικών κ. Ιωάννης μας μίλησε για την συνύπαρξη ορθοδόξων και ρωμαιοκαθολικών στο νησί, για την συνάντηση των παραδόσεων και την ιστορία της ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
Στην συνέχεια, έγινε επίσκεψη στην Εβραϊκή Συναγωγή, όπου, εκτός από την ξενάγηση, η υπεύθυνη κ. Νίνα αφηγήθηκε συγκλονιστικά περιστατικά από τους διωγμούς των Εβραίων της Κέρκυρας στα χρόνια της κατοχής από τους ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους τους, την εμπειρία των στρατόπεδον συγκέντρωσης, αλλά και την άριστη συνύπαρξη που χριστιανοί και Εβραίοι πάντα είχαν σε γενικές γραμμές στο νησί μας.
Μετά από ένα ωραίο διάλειμμα για αναψυχή, παρέα και ξεκούραση, ο περίπατος έκλεισε με ξενάγηση στον Άγιο Σπυρίδωνα, όπου ακούσαμε για την ιστορία του αγίου και τα θαύματα στο νησί μας, ενώ χαιρετήσαμε το άφθαρτο λείψανό του!
Τελικό μήνυμα από την επίσκεψη ότι όταν υπάρχει αγάπη και αλληλοσεβασμός, οι θρησκείες ενώνουν και δεν φανατίζουν!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων