Η συγγραφέας κ. Λιλή Λαμπρέλλη

ΤΟ 7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΝΙΩΝ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ  
ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΑΙ ΑΦΗΓΗΤΡΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ κ. ΛΙΛΗ ΛΑΜΠΡΕΛΛΗ
     Η Α΄ Τάξη του 7ου Γυμνασίου Χανίων υποδέχτηκε τη Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 στη βιβλιοθήκη του σχολείου τη συγγραφέα και αφηγήτρια λαϊκών παραμυθιών κ. Λιλή Λαμπρέλλη. 
   Τα παιδιά διάβασαν προηγουμένως τα λαϊκά παραμύθια της κ. Λαμπρέλλη, επιλεγμένα από την προφορική παράδοση όλου του κόσμου. Πρόκειται για παραμύθια για μικρούς και μεγάλους από όλες τις χώρες, αφηγήματα γοητευτικά, με νοήματα κρυμμένα που μας διδάσκουν τις μεγάλες αλήθειες της ζωής, αλλά με τρόπο παιγνιώδη και συμβολικό. Με ήρωες που αγαπούν και κινδυνεύουν, που νικούν ή αποτυγχάνουν, ήρωες με τους οποίους ταυτιζόμαστε κι έτσι αφουγκραζόμαστε τη δική τους αλήθεια, ήρωες που με το παράδειγμά τους μας παρακινούν δυναμικά να φιλοσοφήσουμε, να αναζητήσουμε και να αποδεχτούμε τον ίδιο μας τον εαυτό, αλλά και τον άλλον άνθρωπο. Γι΄ αυτό τα παραμύθια είναι «θεραπευτικά», όπως μας είπε η κ. Λαμπρέλλη, «και κάνουν καλό – και σ΄αυτόν που τα λέει και σ΄αυτόν που τ΄ακούει», αρκεί να τα ακούσουμε ή και να τα αφηγηθούμε με την καρδιά μας!    
   Στη συνέχεια η κ. Λαμπρέλλη αφηγήθηκε δύο παραμύθια στα παιδιά με το δικό της μοναδικό τρόπο, υπέγραψε τα βιβλία των παιδιών και φωτογραφήθηκε μαζί τους.  
   Για όλο αυτό το μαγικό ταξίδι στον «ου-τόπο της φαντασίας» που μας προσφέρατε, κ. Λιλή Λαμπρέλλη, σας ευχαριστούμε θερμά!
ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ:
Μπαλάκου Μαρίνα
Πανάγου Δάφνη

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς