ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ EDUPASS.GOV.GR

Σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα, 1-11-2021 οι δηλώσεις μαθητών/τριών δημοσίων σχολείων θα γίνεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://edupass.gov.gr/ .

Οι γονείς/κηδεμόνες των ανηλίκων μαθητών/ τριών και οι ενήλικοι μαθητές/τριες που φοιτούν σε δημόσιες εκπαιδευτικές δομές πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής θα πρέπει από τη Δευτέρα να επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα https://edupass.gov.gr/  και όχι την πλατφόρμα self-testing.gov.gr , και αφού επιλέξουν την κατηγορία «Πρόσβαση σε χώρους Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης/Ειδικής Αγωγής» και, ακολούθως την κατηγορία «Δήλωση Self Test Μαθητών/τριών – Έκδοση Σχολικής Κάρτας για COVID-19», στη συνέχεια αυθεντικοποιούνται με τη χρήση των κωδικών του taxisnet, σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν. 4727/2020 (Α’ 184), συμπληρώνουν τα στοιχεία του σχολείου στο οποίο φοιτά ο μαθητής/τρια (Περιφέρεια: ΑΤΤΙΚΗΣ, Περιφερειακή Ενότητα: ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ Δήμος: ΑΙΓΑΛΕΩ, Κατηγορία: ΓΥΜΝΑΣΙΑ, Τύπος: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ, Σχολείο: 7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ) και ακολουθούν τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος.

Από την ηλεκτρονική πλατφόρμα https://edupass.gov.gr εκτυπώνουν οι γονείς τη βεβαίωση του αρνητικού αποτελέσματος και την προσκομίζουν οι μαθητές/τριες στο σχολείο κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος ειδοποιείται το σχολείο και ο μαθητής/τρια υποβάλλεται σε rapid test εντός 24 ωρών το αποτέλεσμα του οποίου γνωστοποιείται στο σχολείο.

Οι βεβαιώσεις σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι εκτυπωμένες από την πλατφόρμα https://edupass.gov.gr/ αλλιώς ο μαθητής/τρια δεν θα γίνεται δεκτός στο σχολείο.