ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ

Aγαπητοί γονείς,

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του Υπουργείου τα σχολεία θα ανοίξουν στις 27 Απριλίου 2020.Σε αυτήν την πολύ δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε όλοι,καλό θα είναι να επιδείξουμε ψυχραιμία, υπομονή και συνεργατική διάθεση. Με αίσθημα ατομικής ευθύνης ,προσοχή και σύνεση θα τα καταφέρουμε.

Στα παρακάτω link, που προτείνει ο Συντονιστής  Εκπαιδευτικού Έργου κ. Πατρινόπουλος,μπορείτε να βρείτε προτάσεις  με σκοπό τη δημιουργική απασχόληση των μαθητών/-τριών.

https://code.org/ δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές μέσω παιγνιωδών διαδικασιών να εξασκηθούν στη δημιουργία αλγορίθμων και την καλλιέργεια της υπολογιστικής σκέψης.

Οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης έχουν αναπτύξει το Κέντρο Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων Mathesis, σε αυτό υπάρχουν βιντεοσκοπημένα μαθήματα από διάφορες γνωστικές περιοχές. Σας προτείνουμε το «Επιστήμη για όλους. Σειρά πειραμάτων για παιδιά με απλά υλικά» το οποίο μπορούν να το παρακολουθήσουν και οι μαθητές μας και να δοκιμάσουν να κάνουν κάποια από τα πειράματα μαζί με τους γονείς τους. https://mathesis.cup.gr/ (για την παρακολούθηση απαιτείται δωρεάν εγγραφή).

http://ts.sch.gr/ software . Μπορείτε να βρείτε λογισμικά για τη γλώσσα, τα μαθηματικά (κυρίως για τις μικρές τάξεις), τη μουσική και τα εικαστικά.

https://micro.photodentro.edu.gr/primary/ θα βρείτε  υλικό ταξινομημένο ανά τάξη και γνωστικό αντικείμενο.

Δραστηριότητες μαθηματικών για τις μικρότερες τάξεις υπάρχουν και στο http:// www.jele.gr/

Εκπαιδευτικό υλικό για την Ε και τη Στ τάξη θα βρείτε στο δικτυακό τόπο https:// anoixtosxoleio.weebly.com/ (ο προσανατολισμός αυτού του υλικού είναι περισσότερο στοχευμένος για χρήση στην τάξη).

Ένα παιχνίδι γεωγραφίας στα ελληνικά θα βρείτε στη διεύθυνση: https:// online.seterra.com/el

Το GCompris είναι ανοιχτό λογισμικό με δραστηριότητες για πιο μικρά παιδιά. Θα το βρείτε στη διεύθυνση: https://www.gcompris.net/index-el.html

Παιχνίδια Λογικής https://www.plastelina.net/game4.html

Παιχνίδια γνώσεων με το Brain Sponge http://software.i-nous.org/quiz/

Εξερεύνηση της γης με το Google Earth https://www.google.com/intl/el/earth/ (ψάξτε να βρείτε το σπίτι σας, το χωριό σας ή περιηγηθείτε στο Παρίσι …)

Μαθήματα δακτυλογράφησης με τυφλό σύστημα https://sense-lang.org/typing/tutor/keyboardingEL.php

Μην ξεχνάμε όμως, ότι η καλύτερη αξιοποίηση του χρόνου στο σπίτι θα είναι το διάβασμα βιβλίων (η πρόταση αφορά μικρούς και μεγάλους).

Επίσης μπορείτε να περάσετε όμορφο και ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά σας παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια ή,γιατί όχι,κάνοντας όλοι μαζί γυμναστική! Ο χορός επιπλέον είναι μια διασκεδαστική και ωφέλιμη άσκηση.

Καλό θα είναι τα παιδιά-και όχι μόνο- να ασκούνται τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα.Παραθέτουμε   σχετικό βίντεο ως παράδειγμα (δε χρειάζεται απαραίτητα υπολογιστής):

YouTube

Πιλάτες για παιδιά (Α’, Β’, Γ’)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση