ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκέμβρη), τα παιδιά του Α1 μαζί με κάποια παιδιά του Β1 πραγματοποίησαν με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών Παράλληλης Στήριξης του Σχολείου μας κ. Κωνσταντινίδου Χριστίνα και κ. Πλάτσκοβιτς Νικόλαο, σε συνεργασία με τη δασκάλα του Α1 κ. Καπούλα Χριστίνα και τη δασκάλα του Β1 κ. Λύσσελη Γλυκερία,δράσεις ευαισθητοποίησης με τους ακόλουθους στόχους:

-Να προαχθεί η αλληλεγγύη και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα

-Να μπουν τα παιδιά «στη θέση του άλλου» αποκτώντας ενσυναίσθηση με βιωματικό τρόπο

-Να αντιληφθούν πως όλοι οι άνθρωποι έχουν θέση σε αυτόν τον κόσμο που οφείλουμε να τον κάνουμε καλύτερο απορρίπτοντας κάθε είδους ρατσισμό.

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές και μαθήτριες συζήτησαν με τους εκπαιδευτικούς για τις μορφές αναπηρίας,παρακολούθησαν ταινίες μικρού μήκους και ακολούθησαν ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμός.Ακόμη έμαθαν ένα σχετικό τραγούδι και έλαβαν μέρος σε βιωματικές δραστηριότητες (καθοδήγησαν ένα «τυφλό» παιδί σε διαδρομή,προσπάθησαν να ζωγραφίσουν με το στόμα και το πόδι μπαίνοντας στη θέση τετραπληγικού  και ατόμου με παράλυση άνω άκρων).

Eπιπλέον, το  Β2 με τη δασκάλα του, κ. Χαραλαμπίδου Χριστίνα, και το Δ1 στο πλαίσιο του μαθήματος των Αγγλικών παρακολούθησαν ταινία μικρού μήκους στο Youtube με τίτλο «Μy shoes» και έλαβαν μέρος σε σχετικές δραστηριότητες.

Τέλος, το Β3 με τη δασκάλα του κ. Νιαούρη Στέλλα έλαβε μέρος σε συζητήσεις για τη διαφορετικότητα και την ενσυναίσθηση.

Θερμά συγχαρητήρια στους εμπλεκόμενους εκπαιδευτικούς και βέβαια στα παιδιά μας, που ανταποκρίθηκαν με αξιοθαύμαστο τρόπο!

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση