Mαθήματα κολύμβησης για τη Γ’ τάξη

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από την Ομάδα Φυσικής Αγωγής Δ.Ε. Β΄Αθήνας, από τις 26/11/2018 (με επιφύλαξη ως προς την ημερομηνία,διότι μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση) θα ξεκινήσει πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης για τους μαθητές των τμημάτων Γ1 ,Γ2 και Γ3 του Σχολείου μας. Τα μαθήματα θα διεξάγονται μία φορά την εβδομάδα  στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ  έως την 1η Φεβρουαρίου 2019 και τα παιδιά θα μεταβαίνουν στο ΟΑΚΑ με πούλμαν ΔΩΡΕΑΝ, με συνοδεία του Εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής.

 

Για τη συμμετοχή τους στο μάθημα οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους:

Υποχρεωτικά

μαγιό

κολυμβητικό σκουφάκι

πετσέτα ή μπουρνούζι

σαγιονάρες (κατά προτίμηση πλαστικές, για την αποφυγή ολισθηρότητας)

σαμπουάν και αφρόλουτρο

μάλλινο σκουφάκι και κασκόλ για την προστασία του κεφαλιού και της μύτης μετά το μάθημα

Προαιρετικά

γυαλάκια κολυμβητηρίου

 

Οι μαθητές και μαθήτριες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:

1.Μπορούν να αλλάξουν ρούχα μόνο μέσα στα αποδυτήρια.

2.Πρέπει να κάνουν χρήση της τουαλέτας πριν το μάθημα.Σε περίπτωση που θα χρειαστεί να πάνε στην τουαλέτα στη διάρκεια του μαθήματος πρέπει να πάρουν την άδεια του καθηγητή Φυσικής Αγωγής.Η ούρηση μέσα στο νερό δεν επιτρέπεται.

3.Η είσοδος και έξοδος από το νερό γίνεται μόνο από τα σκαλάκια ή τους βατήρες και μόνο μετά από εντολή των προπονητών. Δεν επιτρέπονται οι βουτιές από τα πλαϊνά της πισίνας, τα μακροβούτια και η άπνοια.

4.Η είσοδος στο χώρο της πισίνας γίνεται μέσα από τη δεξαμενή απολύμανσης των ποδιών (ποδόλουτρο).

5.Τέλος, καλό είναι οι μαθητές να φορούν την ημέρα εκείνη αθλητική φόρμα που είναι φαρδιά και βαμβακερή. Δεν θα πρέπει να έχουν μαζί τους ή να φορούν πολύτιμα αντικείμενα, επειδή η Διεύθυνση του κολυμβητηρίου δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας.

 

Τονίζεται στους/στις μαθητές/τριες ότι, για λόγους ασφάλειας, απαγορεύεται αυστηρά:

 1. Να περπατάνε ξυπόλητοι/ες στους χώρους της πισίνας και των αποδυτηρίων.
 2. Να τρέχουν και να παίζουν στους χώρους της πισίνας και των αποδυτηρίων.
 3. Να παίζουν μέσα στο νερό, χωρίς την εντολή του γυμναστή-προπονητή.
 4. Να μεταφέρουν αιχμηρά ή/και γυάλινα αντικείμενα στο χώρο της πισίνας.
 5. Να μασούν τσίχλα ή καραμέλα την ώρα του μαθήματος (υπάρχει κίνδυνος πνιγμού).
 6. Να φορούν κοσμήματα, ρολόγια κάθε είδους κ.α. (κίνδυνος σοβαρού τραυματισμού ή απώλειας του αντικειμένου) κατά τη διάρκεια του μαθήματος.
 7. Να κάνουν χρήση αντηλιακών, προθερμαντικών αλοιφών (καθώς καταστρέφουν τη χλωρίωση και απολύμανση του νερού της δεξαμενής), ή εξοπλισμού θαλάσσης και κατάδυσης (όπως μάσκες, σωσίβια, βατραχοπέδιλα κ.λπ.).
 8. Η είσοδος στην πισίνα σε άτομα που έχουν ανοιχτές πληγές, πρόσκαιρη δερματοπάθεια, πάσχουν από μεταδοτική νόσο ή έχουν κάποια ίωση.

 

Κάποιοι επιπρόσθετοι κανόνες υγιεινής. Οι μαθητές/μαθήτριες θα πρέπει:

 να κάνουν ντουζ μετά την έξοδό τους από την πισίνα

 να στεγνώνουν καλά τα πόδια τους πριν βάλουν τα παπούτσια τους

 να αερίζουν καλά τα πόδια τους και τα παπούτσια τους

 να αλλάζουν συχνά κάλτσες, φροντίζοντας να είναι στεγνές και καθαρές

 να απλώνουν στο σπίτι το μαγιό και το μπουρνούζι να στεγνώνουν καλά μέχρι το επόμενο μάθημα.

 να μην κολυμπούν όταν έχουν πυρετό, δερματοπάθεια ή ανοιχτό τραύμα.

Τι πρέπει να προσέχουν όσον αφορά το φαγητό πριν το μάθημα κολύμβησης:

Η κολύμβηση, για λόγους ασφάλειας, επιτρέπεται αφού έχουν περάσει τουλάχιστον τρεις (3) ώρες από το τελευταίο γεύμα.

 Όταν έχουν την πρώτη και δεύτερη ώρα κολύμβηση, είναι προτιμότερο να μην πιούν γάλα το πρωί, αλλά να μην ξεχάσουν να φάνε κάτι ελαφρύ.

 Όταν έχουν την τρίτη και τέταρτη ώρα κολύμβηση , τρώνε το πρωινό τους και μπορούν μετά το μάθημα της κολύμβησης να φάνε το «δεκατιανό» τους.

 Όταν έχουν την πέμπτη και έκτη ώρα κολύμβηση , τρώνε κανονικά το πρωινό τους και στο πρώτο μεγάλο διάλειμμα μπορούν να φάνε ένα ελαφρύ σνακ. Πρέπει να αποφεύγουν τις τυρόπιτες, σπανακόπιτες, τα κρουασάν σοκολάτας, τα γεμιστά τσουρέκια με κρέμα και γλάσο, τα πατατάκια και όλα τα συναφή προϊόντα.

 

Επισημαίνουμε ότι τα μαθήματα κολύμβησης είναι υποχρεωτικά. Εάν κάποιο παιδί δεν πρέπει να συμμετάσχει για ιατρικούς λόγους, θα πρέπει ο κηδεμόνας του να υποβάλει αίτημα προς τη Διευθύντρια του σχολείου έως τις 23/11/2018, το οποίο θα συνοδεύεται από ιατρική γνωμάτευση.

 

Στις 15/11/2018  σας δόθηκε υπεύθυνη δήλωση συναίνεσης για την μετακίνηση με το πούλμαν, την οποία θα συμπληρώσετε και θα επιστρέψετε στο δάσκαλο του παιδιού  έως 22/11/2018.

 

 

Από τη Διεύθυνση

 

2 thoughts on “Mαθήματα κολύμβησης για τη Γ’ τάξη

 1. ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΩΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ…ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΝΤΟΥΖ ΣΤΟ ΟΑΚΑ…ΚΑΚΙΣΤΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ…ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΙΣΤΟΛΟΚΙΑ…ΑΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΒΡΕΓΜΕΝΑ …ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ…ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΩΡΕΣ…ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ:ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ;

 2. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που μας έχει ανακοινωθεί,τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα κατά το τελευταίο διδακτικό δίωρο, και συνοδός στο πούλμαν θα είναι ένας εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής για το κάθε τμήμα.
  Όταν φτάνουν τα παιδιά στο χώρο του κλειστού κολυμβητηρίου, τα παραλαμβάνει προπονητής και προπονήτρια (για τα αγόρια και τα κορίτσια αντίστοιχα) που μαζί με τους εκπαιδευτικούς-συνοδούς καθοδηγούν τα παιδιά σε θέματα προσωπικής ασφάλειας και υγιεινής., τους δείχνουν πώς θα χρησιμοποιούν τους χώρους κ.λπ. Πιστολάκια υπάρχουν και στο τέλος της κολύμβησης πάντα στεγνώνονται τα μαλλιά των μαθητών.
  Πιστεύουμε ακράδαντα ότι είναι μια πολύτιμη εμπειρία για τα παιδιά από πολλές απόψεις, και ακόμη οι συνθήκες υγιεινής είναι πολύ καλές, τουλάχιστον στους χώρους που το ΟΑΚΑ υποδέχεται σχολεία.Επισημαίνουμε ότι πέρυσι όλοι οι μαθητές και οι γονείς της Γ’ έμειναν ευχαριστημένοι από τα μαθήματα και δεν είχαμε ούτε ένα παράπονο για θέματα υγιεινής ή οτιδήποτε άλλο.Ούτε το δικό μας σχολείο δέχτηκε κάποιο παράπονο ούτε και κανένα άλλο σχολείο που πήγαινε στο ΟΑΚΑ πέρυσι και πρόπερσι.

Αφήστε μια απάντηση