ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ «ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ»
Περίοδος: ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΜΗΝΕΣ (Νοέμβριος έως και Μάρτιος)
ΔΕΥΤΕΡΑ | ΤΡΙΤΗ | ΤΕΤΑΡΤΗ | ΠΕΜΠΤΗ | ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ | |
1η εβδομάδα | Κοτόπουλο ή μπιφτέκια κοτόπουλου ή γαλοπούλας
− Ρύζι ή μακαρόνια ή πατάτες φούρνου − Σαλάτα |
Μακαρόνια με κιμά
(4-5 κ. σούπας ) − Σαλάτα |
Φιλέτο ψαριού
(πέρκα ή γλώσσα ή βακαλάος ή παγκάσιους) − Ρύζι ή πατάτες − Σαλάτα |
Κρέας μοσχαρίσιο
− Ρύζι ή μακαρόνια ή κριθαράκι ή πλιγούρι − Σαλάτα |
Αρακάς κοκκινιστός ή λεμονάτος
− Ψωμί − Ομελέτα ή βραστό αυγό − Σαλάτα |
ΔΕΥΤΕΡΑ | ΤΡΙΤΗ | ΤΕΤΑΡΤΗ | ΠΕΜΠΤΗ | ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ | |
2η εβδομάδα | Φιλέτο ψαριού
(πέρκα ή γλώσσα ή βακαλάος ή παγκάσιους) − Ρύζι ή πατάτες − Σαλάτα |
Μπιφτέκια μοσχαρίσια
− Ρύζι ή μακαρόνια ή πατάτες − Σαλάτα |
Όσπρια (φακές ή φασόλια ή ρεβίθια)
− Ρύζι ή Ψωμί − Τυρί φέτα − Σαλάτα |
Κοτόπουλο
− Ρύζι ή μακαρόνια ή πατάτες ή πλιγούρι − Σαλάτα |
Σπανακόρυζο ή λαχανόρυζο
− Ψωμί ολικής άλεσης − Τυρί φέτα ή Ομελέτα ή βραστό αυγό − Σαλάτα (λάχανο ή ντομάτες) |
Περίοδος: ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟΙ ΜΗΝΕΣ (Απρίλιος– Ιούνιος και Σεπτέμβριος –Οκτώβριος)
ΔΕΥΤΕΡΑ | ΤΡΙΤΗ | ΤΕΤΑΡΤΗ | ΠΕΜΠΤΗ | ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ | |
1η εβδομάδα | Κοτόπουλο ή μπιφτέκια κοτόπουλου ή γαλοπούλας
− Ρύζι ή μακαρόνια ή πατάτες φούρνου − Σαλάτα |
Μακαρόνια με κιμά
(4-5 κ. σούπας ) − Σαλάτα |
Φιλέτο ψαριού
(πέρκα ή γλώσσα ή βακαλάος ή παγκάσιους) − Ρύζι ή πατάτες (φούρνου ή σε μορφή πατατοσαλάτας ) − Σαλάτα |
Κρέας μοσχαρίσιο
− Ρύζι ή μακαρόνια ή πατάτες ή πλιγούρι − Σαλάτα |
Σπανακόπιτα (με τυρί φέτα)
− Ομελέτα ή βραστό αυγό − Σαλάτα |
ΔΕΥΤΕΡΑ | ΤΡΙΤΗ | ΤΕΤΑΡΤΗ | ΠΕΜΠΤΗ | ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ | |
2η εβδομάδα | Φιλέτο ψαριού
(πέρκα ή γλώσσα ή βακαλάος ή παγκάσιους) − Ρύζι ή πατάτες − Σαλάτα |
Μπιφτέκια μοσχαρίσια
− Ρύζι ή μακαρόνια ή πατάτες − Σαλάτα |
Όσπρια (φακές ή φασόλια μαυρομάτικα ή χάντρες ή ρεβίθια)
− Ρύζι ή Ψωμί − Τυρί φέτα − Σαλάτα |
Κοτόπουλο φούρνου
− Ρύζι ή μακαρόνια ή πατάτες ή πλιγούρι − Σαλάτα |
Φασολάκια/μπριάμ (με κολοκυθάκια, πατάτα & λαχανικά)
− Ψωμί ολικής άλεσης − Τυρί φέτα ή Ομελέτα ή βραστό αυγό − Σαλάτα (λάχανο ή ντομάτες) |